Kormányszóvivők

Szentkirályi Alexandra és Kovács Zoltán

kormányszóvivők

Vezető hírek

Idén csak a zászlófelvonást és a Magyar Becsületrend átadását tartják meg

Kormányszóvivők, Nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár, 2020. október 14. 12:48

Idén csak az ünnepélyes zászlófelvonást és a Magyar Becsületrend átadását tartják meg az 1956-os forradalomhoz és szabadságharchoz kapcsolódó kormányzati programok közül a koronavírus-járvány miatt - közölte a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szerdán az MTI-vel.

Országos madárodú kihelyezési program indul

Kormányszóvivők, Nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár, 2020. október 13. 13:41

Az Egy a Természettel, Vadászati és Természeti Világkiállítás madárodú kihelyezési akcióprogramjának indításaként 3500 odút és 350 etetőt helyeznek ki országszerte - mondta a kiállítás lebonyolításáért felelős kormánybiztos hétfőn Nagymaroson.

Az egészségügy felkészült, minden eszköz rendelkezésre áll

Kormányszóvivők, Kormányszóvivő, 2020. október 12. 10:36

Az egészségügy felkészült és minden eszköz rendelkezésre áll a koronavírus-járvány második hulláma alatt - mondta a kormányszóvivő hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A rendezvénytechnikusokat is segíti a kormány

Kormányszóvivők, Kormányszóvivő, 2020. október 4. 19:27

A kormány pályázatot hirdet, hogy a rendezvénytechnikusok közül minél többen maradhassanak a szakmájukban - jelentette ki a kormányszóvivő a közösségi oldalán vasárnap közzétett Kormányinfó Plusz tájékoztató videóban.

Kovács Zoltán: "komolyan aggódom a német sajtószabadságért"

Kormányszóvivők, Nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár, 2020. október 2. 11:31

"Komolyan aggódom a német sajtószabadságért" - így kommentálta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár pénteken a Facebookon a Katarina Barley német szociáldemokrata politikus, európai parlamenti (EP) alelnök Magyarországot és Lengyelországot érintő nyilatkozata körül kialakult ügyet.

Meghozták a járvány kordában tartásához szükséges döntéseket

Kormányszóvivők, Kormányszóvivő, 2020. október 2. 11:24

A kormány meghozta a járvány kordában tartásához szükséges döntéseket, hogy megvédje az emberek életét és egészségét, de közben ne kelljen leállnia az országnak - hangsúlyozta a kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.

Letiltotta a kormány hivatalos fiókját a Twitter

Kormányszóvivők, Nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár, 2020. szeptember 30. 12:54

Mindenféle előzetes magyarázat nélkül letiltotta Magyarország kormányának hivatalos fiókját, az About Hungaryt a Twitter - közölte a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szerdán a Facebookon.

Vera Jourovát kijelentései alkalmatlanná teszik munkájára

Kormányszóvivők, Nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár, 2020. szeptember 29. 10:19

Vera Jourová európai bizottsági alelnök kijelentései alkalmatlanná teszik őt arra, hogy EU-biztosként tevékenykedjen - jelentette ki Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár kedd reggel az M1 aktuális csatornán.

A magyar kormány álláspontja változatlan

Kormányszóvivők, Nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár, 2020. szeptember 23. 15:29

Magyarország kormányának álláspontja a migrációval kapcsolatban 2015 óta egyértelmű és változatlan, álláspontját és javaslatait 2015 szeptembere óta több alkalommal ismertette a kabinet - hangsúlyozta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szerdán az MTI-nek, miután Ursula von der Leyen, az Európai Bizottsága elnöke bemutatta a testület új migrációs és menekültügyi paktumjavaslatát Brüsszelben.