Miniszterelnöki Kabinetiroda

Orbán Viktor

miniszterelnök

Vezető hírek

A legfontosabb téma a koronavírus-járvány elleni védekezés

Miniszterelnök, 2020. október 15. 15:51

A koronavírus-járványt, az ellene való védekezést és az ezzel kapcsolatos európai koordinációt nevezte a csütörtök délután kezdődő európai uniós csúcstalálkozó legfontosabb témájának Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelbe érkezésekor.

Nehéz ősz és tél elé nézünk, de az egészségügy állja a sarat

Miniszterelnök, 2020. október 16. 11:45

Nehéz őszre és talán még nehezebb télre számít a koronavírus-járvány miatt Orbán Viktor. A miniszterelnök a brüsszeli európai uniós csúcstalálkozón készült videoüzenetben hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a magyar egészségügy egyelőre állja a sarat, egyúttal azt javasolta az embereknek, ne tervezzenek a síszezonban külföldi utazást.

Felértékelődik Közép-Európa

Miniszterelnök, 2020. október 14. 15:10

Közép-Európa felértékelődik, felszálló ágban van, erősödik, a jelentősége nő, és az egész Európai Unió növekedési centruma keleti irányba tolódik, Közép-Európába - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a szlovéniai Kidricevóban, a Pince-Cirkovce elektromos távvezeték építésének alapkőletételi ünnepségén.

Villanyvezeték alapkövét teszi le Magyarország és Szlovénia miniszterelnöke szerdán

Miniszterelnök, 2020. október 13. 19:05

Munkalátogatáson a szlovéniai Kidričevoban találkozik egymással Janez Janša szlovén miniszterelnök és Orbán Viktor magyar kormányfő szerdán - erősítette meg az MTI-nek a szlovéniai sajtóhíreket Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár kedd délután.

A magyar-izraeli partnerség minden eddiginél közelebb hozta népeinket egymáshoz

Miniszterelnök, 2020. október 12. 19:03

Levélben mondott köszönetet Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök Orbán Viktor magyar kormányfőnek a zsidó újév alkalmából korábban küldött ünnepi üdvözletéért - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár hétfőn.

A járvány felfutása jellemezte az elmúlt két hetet, és várhatóan ez jellemzi majd a következő heteket is.

Miniszterelnök, 2020. október 10. 21:49

A kormány célja, hogy a háziorvosok praxisközösséget hozzanak létre, üres praxis Magyarországon ne legyen, a helyi ellátás színvonala pedig emelkedjen - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton, a koronavírus-járvány elleni védekezést irányító akciócsoportok üléseit követően videoüzenetben.

Kertész Imrét nem lehet beskatulyázni

Miniszterelnök, 2020. október 10. 11:13

Kertész Imre hatalmas intellektusú ember volt, akit nem lehet beskatulyázni és nem is volt kérdés, hogy a hagyatékát nem Berlinben, hanem Budapesten kell kialakítani, mert ez az ő városa - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Budapesten, a Kertész Imre Intézet megnyitásán.

A jövő év közepéig kell kibírni a vakcináig

Miniszterelnök, 2020. október 9. 9:22

A jövő év felénél hamarabb nem lesz vakcina a koronavírus ellen, ezért "nekünk, magyaroknak is a következő év közepéig, júniusig-júliusig kell kibírni" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Ha a V4-ek tudnak együtt növekedni, befolyásos szereplői lesznek az európai politikának

Miniszterelnök, 2020. október 8. 11:13

A visegrádi négyeknek (V4) meg kell próbálniuk együtt növekedni, erősödni, mert ha erre képesek, akkor lesz közép-európai szereplője a világgazdaságnak és a világpolitikának, valamint befolyásos szereplője az európai politikának - mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a lengyelországi R4S vállalat budapesti üzletfiók-megnyitóján.