Nemzetpolitikáért felelős államtitkár

Potápi Árpád János

nemzetpolitikáért felelős államtitkár

Nemzetpolitikáért felelős államtitkár

Videók

Az összetartozásba vetett hit tartotta meg a hazájuktól elszakított magyarokat

Az összetartozásba vetett hit tartotta meg a hazájuktól elszakított magyarokat 2018. június 4.

A hazájuktól elszakított magyarokat az összetartozásba vetett hit tartotta meg évtizedeken keresztül, és ez megmaradásuk legerősebb motorja ma is - mondta a nemzetpolitikáért felelős államtitkár.
Kiemelten fontosnak tartja a kormány a hétvégi magyar iskolák támogatását

Kiemelten fontosnak tartja a kormány a hétvégi magyar iskolák támogatását2018. február 23.

A magyar kormány kiemelten fontosnak tartja a külhoni hétvégi magyar iskolák támogatását, az intézmények jelentősen hozzájárulnak a magyar identitás megőrzéséhez - mondta Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár pénteken Budapesten.
Minden magyar gyerek kincs

Minden magyar gyerek kincs2018. február 1.

Minden magyar gyerek kincs, bárhol szülessen is, a kormány erőforrásként tekint a csaknem 4,5 millió határon túl élő nemzettársunkra is, akik szintén hozzájárulhatnak a magyarság gyarapodásához - mondta Novák Katalin, a Potápi Árpáddal közösen tartott sajtótájékoztatón.
Mátyás király emlékévet hirdet 2018-ra a nemzetpolitikai államtitkárság

Mátyás király emlékévet hirdet 2018-ra a nemzetpolitikai államtitkárság2017. december 11.

Mátyás király emlékévet hirdet 2018-ra a nemzetpolitikai államtitkárság - jelentette be Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár.
Szlovéniában problémamentesen érvényesül a magyar kormány nemzetpolitikája

Szlovéniában problémamentesen érvényesül a magyar kormány nemzetpolitikája2017. november 24.

Szlovénia azon szomszédos országok közé tartozik, ahol a magyar kormány nemzetpolitikája problémamentesen érvényesülni tud - emelte Potápi Árpád János a Magyarország és a Szlovén Köztársaság által 25 éve megkötött kisebbségvédelmi megállapodás évfordulója alkalmából rendezett konferencián.
Indul a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program második üteme

Indul a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program második üteme2017. november 14.

Közel 21,5 milliárd forintos forrásból elindul a Kárpát-medencei óvodafejlesztés második üteme, amelynek keretében 77 új óvoda, bölcsőde épül és 250 intézmény újul meg 2019 végéig - jelentette be Grezsa István a Potápi Árpád Jánossal közösen tartott sajtótájékoztatón.
Kárpát-medencei óvodafejlesztési program indul

Kárpát-medencei óvodafejlesztési program indul2017. március 1.

Kárpát-medencei óvodafejlesztési program indul - jelentette be Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár. A 17,2 milliárdos fejlesztés keretében legalább 68 új óvoda épülhet, és további 215 fejlesztésére és valamint több mint 1500 magyar sarok kialakítására lesz lehetőség.
A magyar kormány üdvözli az Erdélyi Magyar Néppártnak a romániai választások ügyében hozott döntését

A magyar kormány üdvözli az Erdélyi Magyar Néppártnak a romániai választások ügyében hozott döntését2016. november 7.

A magyar kormány üdvözli az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) döntését, miszerint nem kívánnak önállóan elindulni a december 11-i romániai parlamenti választásokon, ezzel is segítve a magyarság esélyeit - mondta Potápi Árpád, nemzetpolitikai államtitkár.
A külhoni magyarság is vegyen részt a népszavazáson!

A külhoni magyarság is vegyen részt a népszavazáson!2016. szeptember 13.

A külhoni magyarok október 2-i kényszerbetelepítés elleni népszavazáson való részvételét szorgalmazta Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár budapesti sajtótájékoztatóján.
525 millió a külhoni fiatal magyar vállalkozók éve program pályázataira

525 millió a külhoni fiatal magyar vállalkozók éve program pályázataira2016. június 16.

Meghirdették a 2016 - a külhoni fiatal magyar vállalkozók éve program pályázatait csütörtökön Budapesten, a jelentkezéseket az 525 millió forintos keretre július 15-ig várják.
Megjelentek a Kőrösi Csoma Sándor-program és a Petőfi Sándor-program idei pályázatai

Megjelentek a Kőrösi Csoma Sándor-program és a Petőfi Sándor-program idei pályázatai2016. február 15.

Megjelentek a diaszpóra magyarságát segítő Kőrösi Csoma Sándor-program és a Kárpát-medencei szórványmagyarságot felkaroló Petőfi Sándor-program idei pályázati felhívásai - mondta Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár hétfőn budapesti sajtótájékoztatón. A két programra csaknem másfél milliárd forint áll rendelkezésre.
Helyreállhat az ukrajnai magyar szervezetek közötti viszony

Helyreállhat az ukrajnai magyar szervezetek közötti viszony2015. július 10.

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) és az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) közötti, mintegy húsz éve megromlott viszony helyreállításán dolgozik a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.
Kulcsfontosságú a diaszpóra magyarságának megtartása

Kulcsfontosságú a diaszpóra magyarságának megtartása2015. április 13.

Semjén Zsolt szerint a magyarság megmaradása szempontjából nem elég egy erős Magyarország, az erős Kárpát-medencei szervezettség, hanem kulcsfontosságú a diaszpóra magyarságának megtartása is.
Indul a Petőfi Sándor Program

Indul a Petőfi Sándor Program2015. március 12.

A nemzetpolitikai államtitkárság meghirdeti a Kárpát-medencei szórványmagyarságot segítő Petőfi Sándor Programot, amelynek felhívásait március 15-én teszik közzé – jelentette be Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár csütörtökön Budapesten.
Eddig 710 ezer külhoni magyar adott be egyszerűsített honosítási kérelmet

Eddig 710 ezer külhoni magyar adott be egyszerűsített honosítási kérelmet2015. február 25.

Eddig összesen 710 ezer külhoni magyar adta be az egyszerűsített honosítás iránti kérelmét, és mintegy 670 ezren tették le az állampolgársági esküt - közölte Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottságának szerdai budapesti kihelyezett ülésén.
Folytatódik a Kőrösi Csoma Sándor Program

Folytatódik a Kőrösi Csoma Sándor Program2015. január 27.

Folytatódik a diaszpóra magyarságának megerősítését célzó Kőrösi Csoma Sándor Program, amelyre február 27-éig várják a jelentkezéseket – jelentette be a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára kedden a fővárosban.