Miniszterelnök-helyettes

Dr. Semjén Zsolt

nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes

Videók

Megnyíltak a magyar-szlovák határátkelők

Megnyíltak a magyar-szlovák határátkelők2020. június 5.

Péntek reggel nyolc órától korlátozás nélkül megnyíltak a magyar-szlovák határátkelők - jelentette be az egyik ilyen ponton, a Győrhöz közeli Vámosszabadin Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.
Teljes konszenzussal fogadták el a zárónyilatkozatot

Teljes konszenzussal fogadták el a zárónyilatkozatot2018. november 16.

Teljes konszenzussal fogadta el a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) XVII. plenáris ülése a zárónyilatkozatot. A magyar belpolitikában szokatlan egyetértés van a reális erőt képviselő politikai pártok és a határon túli magyar szervezetek között - mondta Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a tanácskozás utáni sajtótájékoztatón pénteken, Budapesten.
A Trianonra adott válaszok az életet jelentik a következő évszázadokra

A Trianonra adott válaszok az életet jelentik a következő évszázadokra2018. június 4.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Kárpát-medencei és a diaszpórából érkezett magyar fiatalokkal találkozott a Nemzeti Összetartozás Napján az isztiméri Nagy-Magyarország Parkban.

Több mint tízszeresére nőtt a nemzetpolitika támogatása az elmúlt nyolc évben

Több mint tízszeresére nőtt a nemzetpolitika támogatása az elmúlt nyolc évben2018. április 26.

Sikerágazat a nemzetpolitika, amelynek támogatása az elmúlt nyolc év alatt több mint tízszeresére nőtt - mondta Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a Nemzetpolitikai eredmények 2010-2018 című kiadvány bemutatóján.
Biztosított a magyar vadgazdálkodás jövője

Biztosított a magyar vadgazdálkodás jövője2018. február 15.

Az elmúlt évek intézkedései megteremtették a vadgazdálkodás jövőjének szakmai és pénzügyi alapjait, a szükséges jogszabályi keretet, de fel kell lépni a vadászati fegyvertartást értelmetlenül szigorító uniós kezdeményezés ellen - mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke csütörtökön Budapesten, a 25. Fegyver, horgászat, vadászat nemzetközi kiállítás (FeHoVa) megnyitóján.
Magyarországnak természetes kötelezettsége, hogy az üldözött keresztényekről gondoskodjon

Magyarországnak természetes kötelezettsége, hogy az üldözött keresztényekről gondoskodjon2017. október 13.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szerint Magyarországnak, mint történelmében, kultúrájában, hagyományaiban keresztény identitású és kötődésű államnak természetes kötelezettsége, hogy az üldözött keresztényekről gondoskodjon és segítsen rajtuk. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere arról beszélt, hogy a nemzetközi konferenciára 32 országból több mint 300 résztvevő érkezett.
Magyarország elkötelezett a Kínával való együttműködés ügyében

Magyarország elkötelezett a Kínával való együttműködés ügyében2017. június 19.

Magyarország elkötelezett a Kínával folytatott együttműködés ügyében, és motorja kíván lenni a Kína és a kelet-közép-európai térség egészségügyi együttműködésének - mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a kelet-közép-európai országok és Kína egészségügyi minisztereinek hétfői budapesti szakmai konferenciáján. A fórumon beszédet mondott Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere is.
Az Európai Unió olyan alma, amely messze gurult az alapító atyák fájától

Az Európai Unió olyan alma, amely messze gurult az alapító atyák fájától2017. május 9.

A brüsszeli bürokráciával azonosítható mai Európai Unió (EU) olyan alma, amely nagyon messze gurult az alapító atyák fájától - mondta Semjén Zsolt kedden Budapesten.
A honosítás kezdete óta 920 ezer új állampolgár lett

A honosítás kezdete óta 920 ezer új állampolgár lett2016. november 30.

A honosítás kezdete óta 920 ezerrel bővült a magyar állampolgárok száma - mondta Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a Magyar Diaszpóra Tanács ülésének szünetében tartott sajtótájékoztatón, melyet Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkárral tartott közösen.
Megújult az Egyesített Szent István és Szent László Kórház sebészeti osztálya

Megújult az Egyesített Szent István és Szent László Kórház sebészeti osztálya2015. december 21.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az átadón azt mondta, karácsony előtt a felújított osztálynál szebb ajándékot nem is lehetett volna adni a betegeknek, hiszen gyógyulásukra hat a környezet is.
Szívbetegek rehabilitációját segítő tanösvényt avattak Budapesten

Szívbetegek rehabilitációját segítő tanösvényt avattak Budapesten2015. július 28.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes adta át a szív- és érrendszeri betegek, valamint cukorbetegek rekreációját segítő tanösvényt a budapesti Hárs-hegyen.
Elkészült az M43-as autópálya az országhatárig

Elkészült az M43-as autópálya az országhatárig2015. július 11.

Elkészült az M43-as autópálya Makó és az országhatár közötti szakasza. A sztrádát, a Csanádpalota–Nagylak határátkelőhelyet, valamint román oldalon a Nadlac (Nagylak) és Pecica (Pécska) között megépült 16 kilométeres A1 gyorsforgalmi útszakaszt szombaton adta át Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Marius Nica, a román kormány európai alapokért felelős minisztere.
A baloldal Magyarország-ellenes propagandát folytat bevándorlásügyben

A baloldal Magyarország-ellenes propagandát folytat bevándorlásügyben2015. június 15.

Semjén Zsolt szerint a baloldal felelőtlen, Magyarország-ellenes propagandát folytat, amikor meg akarja akadályozni, hogy a kormány megvédje a magyar embereket a kontroll nélküli bevándorlók tömegétől.
Egyetlen nemzetrészt sem adunk fel

Egyetlen nemzetrészt sem adunk fel2015. június 4.

Egyetlen nemzetrészt sem adunk fel és egyetlen nemzetrésznek a feladásához sem asszisztálunk - jelentette ki Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a nemzeti összetartozás napján, csütörtökön a fővárosi Magyarság Házában.
Több mint 650 millió forintos támogatás a kárpátaljai magyarságnak

Több mint 650 millió forintos támogatás a kárpátaljai magyarságnak2015. április 13.

Több mint 650 millió forinttal támogatja a kormány a kárpátaljai magyarságot az ukrajnai nehéz helyzetre tekintettel - mondta Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes hétfői budapesti sajtótájékoztatón.

Kulcsfontosságú a diaszpóra magyarságának megtartása

Kulcsfontosságú a diaszpóra magyarságának megtartása2015. április 13.

Semjén Zsolt szerint a magyarság megmaradása szempontjából nem elég egy erős Magyarország, az erős Kárpát-medencei szervezettség, hanem kulcsfontosságú a diaszpóra magyarságának megtartása is.