A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. elismerésben részesítette a Belügyminisztérium vagyonkezelési és vagyongazdálkodási tevékenységét.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. évnyitó ünnepségén Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter és Rózsa Zsolt, az MNV Zrt. vezérigazgatója szakmai elismeréseket adott át 2020. január 24-én.

Kép letöltéseFotó: BM

A Belügyminisztérium az Év vagyonkezelője 2019 díjban részesült, az elismerést Szőke Irma, a Belügyminisztérium gazdasági helyettes államtitkár vette át.

A díj indokolása szerint: „A Belügyminisztérium példa értékű vagyonkezelési és vagyongazdálkodási tevékenységet ellátó vagyonkezelő, és egyidejűleg – a belügyi központi költségvetési szerv vagyonkezelők vagyonkezelési és -gazdálkodási tevékenysége terén – az MNV Zrt. feladatait kiemelten segítő irányító/felügyeleti szerv. Irányítói jogkörben szabályozza a belügyi központi költségvetési szervek vagyonkezelési szerződésben foglalt jogainak és kötelezettségeinek egymás közötti átruházása kapcsán elvégzendő feladatokat, jelentősen megkönnyítve ezzel az MNV Zrt. ez irányú tevékenységét is.”

(Belügyminisztérium)