Pintér Sándor belügyminiszter köztársasági elnöki kitüntetéseket és miniszteri elismeréseket adott át az 1848. március 15-i forradalom 171. évfordulója alkalmából a Belügyminisztériumban rendezett központi ünnepségen.

„1848-ban is azért lázadtak fel, mert egy birodalmat akartak létrehozni, mások akartak dönteni a magyarok jövőjéről.”– jelentette ki Kontrát Károly miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár az elmondott ünnepi beszédében.

Kontrát Károly elmondta, hogy a magyar függetlenség és szabadság minden korban minden generáció számára az egyik legfontosabb érték. 1848 öröksége, hogy Magyarország legyen szabad, független és magyar Magyarország.

Kép letöltéseFotó: BM

A belügyminiszter-helyettes hangsúlyozta: március 15. az egyik legkedvesebb ünnep a magyarok számára, mivel azt jelképezi, hogy minden kornak megvoltak a hősei, akik számára az ország szabadsága és függetlensége, mindennél többet jelentett. 1848-ban is azért lázadtak fel, mert egy birodalmat akartak létrehozni, mások akartak dönteni a magyarok jövőjéről. Ma ugyanez a helyzet: európai birodalmat akarnak építeni erős nemzetállamok szövetsége helyett.

Kép letöltéseFotó: BM

Az elismerésben részesültek névsora itt található.

(Belügyminisztérium)