A Kormány döntésének megfelelően a Koronavírus-fertőzés Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs folyamatosan figyelemmel kíséri a koronavírus fertőzésre vonatkozó ellenőrzött egészségügyi és járványügyi adatokat.

Magyar állampolgár fertőzöttsége, koronavírusos megbetegedés Magyarországon nem ismert.

Az operatív törzs tájékoztatást kért és kapott az MS Westerdam óceánjáró hajóról – az elérhető maximális biztonság okán – hazatérésüket követően a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet (Szent László Kórház) karantén épületében elhelyezett három magyar állampolgár állapotáról. A tájékoztatás szerint láztalanok, panasz- és tünetmentesek, megfigyelésük folyamatos.

Az operatív törzs a vírus esetleges magyarországi megjelenésének kiszűrésére és lokalizálására; Magyarország polgárainak védelme érdekében az indokolt egészségügyi és járványügyi intézkedések hatékony megszervezésére, valamint mindezek érdekében az állami szervek tevékenységének összehangolására vonatkozó 28 pontból álló akcióterv ütemezett végrehajtása folyamatban van, újabb beavatkozás nem indokolt.

(MTI/Belügyminisztérium)