Tizennégy gépjárműfecskendőt és egy magasból mentő gépjárművet adott át 2017. április 28-án a katasztrófavédelem számára Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára.

Az új gépjárműfecskendők Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod, Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas, Veszprém, illetve a Zala megyei katasztrófavédelem munkáját segítik a jövőben. A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gépjárműparkja a gépjárműfecskendőn túl, egy magasból mentő gépjárművel is bővült.

Az államtitkár hangsúlyozta: a biztonság a legfontosabb közösségi érték, amelynek elérése érdekében mindent meg kell tennünk. Kiemelte, hogy a katasztrófavédelem az átadott eszközökkel újabb fontos lépést tett a hatékonyság növelése érdekében a tűzvédelem területén is.

Dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató az átadási ünnepségen elmondta, hogy a Környezetvédelmi és Energiagazdálkodási Operatív Program keretében összesen száznyolc fecskendővel bővül a tűzoltók eszközparkja, amely jelentős mértékben hozzájárul a hatékony feladatellátáshoz.

(Belügyminisztérium)