A közfoglalkoztatásban kiemelkedően teljesítő ötven önkormányzatot, valamint két szeretetszolgálatot jutalmazott a Belügyminisztérium (BM), az elismeréseket Pogácsás Tibor önkormányzati államtitkár adta át csütörtökön Budapesten - közölte a tárca.

Mint az MTI-nek írták, a BM a közfoglalkoztatási programok megvalósításában nyújtott kiemelkedő teljesítmény elismeréseként öt-öt millió forint támogatásban részesített ötven települést, valamint a Baptista Szeretetszolgálatot és a Református Szeretetszolgálatot.

Kép letöltéseFotó: Árvai Károly/kormany.hu

A BM közleménye szerint az oklevelek átadását megelőzően Pogácsás Tibor elmondta: a megvalósult programoknak köszönhetően javult a települések bel- és külterületi úthálózatának állapota, a közösségi terek és a gyalogos közlekedést szolgáló járdák minősége, a mezőgazdasági programokban termelt terményeket az önkormányzatok a közétkezésben hasznosítják.

A közfoglalkoztatási programokban folytatott tevékenységek egymásra épülnek, esélyt kínálnak egy-egy helyi ötlet megvalósítására is - mondta az államtitkár.

Kép letöltéseFotó: Árvai Károly/kormany.hu

Felidézték: a közfoglalkoztatási programok megvalósításában nyújtott kiemelkedő szakmai tevékenységéért tavaly szintén ötven települést, egy országos közfoglalkoztatót és egy önkormányzati szociális szolgáltatót díjazott a BM.

Az elismerésben részesített településekről és programjaikról további információ a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási portálján található - tették hozzá.

(MTI)