A Belügyminisztérium Önkormányzati Koordinációs Irodájának (BM ÖKI) KÖFOP-2.3.4-VEKOP-15-2016-00002 azonosítószámú „Önkormányzati fejlesztések figyelemmel kísérése II.” (ÖFFK II.) kiemelt projektje önkormányzati tématerületen megvalósított alkalmazott kutatásokkal kíván hozzájárulni a hatékony és szolgáltató önkormányzati szemlélet kialakulásához Magyarországon.

Ennek elengedhetetlen eszköze a tudomány bevonása, a legújabb trendek megismerése, a nemzetközi és hazai jó gyakorlatok bemutatása és azok beépítése a mindennapjainkba.

A BM ÖKI a fent említett ÖFFK II. projekt keretében 2018. november 15-16-án a Budapesti Kongresszusi Központban „Perspectives of Local Governments in Central Eastern Europe - Common Learning and Innovations” címmel nemzetközi konferenciát szervez, melynek védnöke Dr. Pintér Sándor belügyminiszter. A konferencia középpontjában Közép-Kelet-Európa, a Visegrádi négyek országai állnak, a konferencia vitaindító előadói is a négy ország képviseletében érkeznek.

Kép letöltése


A teljes program itt érhető el.

A konferencián a kijelölt tématerületek iránt érdeklődő professzorok, kutatók és PhD hallgatók, egyetemi oktatók, szakpolitikai elemzők, közigazgatásban jártas szakemberek tartanak előadást. A konferencia szekciói tükrözik azt, hogy a BM ÖKI jelenleg folyamatban lévő projektjei mely területen dolgoznak és kívánják fejleszteni a hazai önkormányzatokat – azáltal is, hogy friss nemzetközi kutatási eredményeket is bevonnak a diskurzusba.

A konferenciával kapcsolatos minden további információ és a hallgatóként való résztvevői jelentkezés regisztrációs felülete itt érhető el.

(Belügyminisztérium)