Állami ünnepünk, augusztus 20. alkalmából elismeréseket adott át Kontrát Károly miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár a Belügyminisztériumban megtartott ünnepségen.

Kontrát Károly ünnepi beszédében hangsúlyozta, hogy ma olyan időket élünk, amikor államiságunk és nemzeti identitásunk, a nemzethez tartozás megélése és annak hangsúlyozása fontosabb, mint az elmúlt évtizedekben bármikor.

Az államtitkár az ünnepségen elmondta, hogy az elmúlt néhány év újabb kihívásokkal szembesítette az országot és olyan erőkkel kerültünk szembe, amelyeknek a nemzet és a nemzethez tartozás kevesebbet jelent, mint a magyaroknak. Kiemelte, hogy minden sikeres nemzet életében kell, hogy legyen egy olyan közös érték, amely segíti a nemzet megmaradását. Szent István tudta, hogy az államnak erkölcsi alapokat kell biztosítania, ő kijelölte számunkra a keresztény utat és egységbe kovácsolta nemzetünket. A hit, a remény és az egymásért való kiállás egyben tartották hazánkat, ezzel biztosítva egységét, és azt, hogy ma is van szülőföldünk.

Fotó: BM

A haza egy olyan érték, amely semmivel sem pótolható és a hazaszeretet felett sosem jár el az idő. Szent István olyan államot hozott létre, amely képes kiállni a nemzetért. Mi ezeket az alapokat szeretnénk megőrizni és továbbadni az eljövendő nemzedékek számára, hiszen csak így maradhat fenn a magyar nemzet. „A haza egy biztos pont mindannyiunk életében. Legyen ez az üzenet a mai Magyarországnak.” – emelte ki a miniszterhelyettes.

Fotó: BM

Kontrát Károly köztársasági elnöki, illetve belügyminisztériumi kitüntetéseket, valamint Magyarország kormánya elismeréséül életmentő emlékérmeket adott át.

Fotó: BM

Az elismerésben részesültek névsora az alábbi dokumentumban található.

(Belügyminisztérium)