Egészségügyért Felelős Államtitkárság

Dr. Horváth Ildikó

egészségügyért felelős államtitkár

Egészségügyért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Fókuszban a tüdőgyógyászok a Covid-19 okozta tüdőbetegségek gyógyításában

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2020. október 16. 9:41

Megkezdte a hazai fejlesztésű Favipiravir és Remdesivir hatóanyagú gyógyszerek klinikai tesztelését az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet. A kórház eddigi tapasztalatai szerint ezek az antivirális szerek hatásosak, jól tolerálhatóak, mellékhatás alig jelentkezik a kezelés során.

A magyar egészségügy képes a növekvő betegszámmal együtt járó feladatok ellátására

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2020. október 15. 17:43

A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben nem most, hanem már hónapokkal ezelőtt utasította az emberi erőforrások minisztere a 200 fő feletti idősek számára bentlakásos szociális szolgáltatást nyújtó intézményeket, hogy biztosítsák a gépi lélegeztetéshez szükséges feltételeket.

Csaknem hárommilliárd forintos orvostechnológiai eszközfejlesztésben részesül az onkológiai intézet

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2020. október 12. 12:11

Csaknem hárommilliárd forintos orvostechnológiai eszközfejlesztés valósul meg az Országos Onkológiai Intézetben (OOI) - közölte az emberi erőforrások minisztere hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Akár a háromszorosára is nőhet az orvosok bére 2023-ra

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2020. október 8. 10:44

Akár a háromszorosára is nőhet azoknak az orvosoknak a bére 2023-ra, akik a bértábla szerint keresnek - közölte az egészségügyért felelős államtitkár csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

A szakdolgozók béremelésével kezdte az egészségügyi bérek rendezését a Kormány

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2020. október 5. 16:27

A nemzeti kormány az elmúlt hat évben olyan jelentős lépéseket tett az egészségügyi szakdolgozók anyagi megbecsülése érdekében, amire azt megelőzően még soha nem volt példa. A 2018-ban indított béremelési programnak köszönhetően négy lépcsőben, összességében 72%-kal emelkedik 2022-ig az egészségügyi szakdolgozók fizetése. A Kormány 2019-ben 8%-os előrehozott szakdolgozói béremelést hajtott végre, amelybe már a védőnők is bekerültek.

A korai felismerés segítheti az emlődaganat gyógyítását

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2020. október 1. 13:27

A nők emlődaganatos megbetegedése a vezető halálokok közé tartozik Európában. Október 1-je a mellrák elleni küzdelem világnapja, ahogyan minden évben, így ma is, arra hívjuk fel a figyelmet, hogy a betegség korai felismerése nagyban segíti a gyógyulás esélyeit. A daganatos betegségekkel szembeni küzdelem komplex feladat, amely túlmutat a terápián: kiterjed a megelőzésre és a szűrésre egyaránt. Hazánkban rosszindulatú emlődaganat miatt évente több mint 2300 nő veszti életét és közel 8300 új esetet diagnosztizálnak.

Nincs létszámhiány – ezrelékkel mérhető az átvezényelt szakemberek száma

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2020. szeptember 29. 8:52

Őszintén sajnáljuk, hogy a Magyar Orvosi Kamara elnöke ismét csatlakozott az ellenzék riogató és valótlanságokat harsogó kórusához. A Prof. Dr. Kásler Miklós miniszterhez írt nyílt levelének már az első mondata óriási tévedés. Az EMMI járványkezelési stratégiája cseppet sem változott a tavasszal jól bevált recepthez képest: most is lépcsőzetesen nyitjuk meg az ellátóhelyeket, és elsődlegesen a nagy gyakorlattal és tapasztalattal rendelkező intézményekbe koncentráljuk a betegeket és a szakembereket. A járvány dinamikájához igazodva azokból a kórházakból csoportosítunk át orvosokat és ápolókat, amelyek jelenleg nem vesznek részt a fertőzés elleni védekezésben.

Idén ősztől a 7. osztályos fiúk is megkaphatják a HPV-elleni oltást

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2020. szeptember 21. 11:57

Idén ősztől a 7. osztályos fiúk, illetve szüleik is igényelhetik a humán papillomavírus (HPV) elleni védőoltást - jelentette be az emberi erőforrások minisztere hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Felelős magatartással és felkészített egészségüggyel a betegbiztonságért

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2020. szeptember 17. 10:46

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szeptember 17-dikét a Betegbiztonság világnapjának nyilvánította. A most zajló koronavírus-járványban a betegbiztonság növelésének fontos része az egészségügy felkészítése, valamint az állampolgárok tudatos, felelős magatartása, az óvintézkedések betartása. A kormány a járvány kezdete óta biztosítja a járvány elleni egészségügyi védekezéshez szükséges forrásokat és irányítja a védekezéshez szükséges intézkedéseket, amelyek betartása közös felelősségünk.