Emberi Erőforrások Minisztériuma

Dr. Kásler Miklós

az emberi erőforrások minisztere

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

A Cultura Nostra történelmi verseny győzteseit köszöntötte Dr. Latorcai Csaba

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közigazgatási Államtitkárság, 2020. október 16. 11:00

Dr. Latorcai Csaba az Emberi Erőforrások Minisztériuma közigazgatási államtitkára köszöntötte a Pannonhalmi Főapátság és a Rákóczi Szövetség által, a hazai és határon túli középiskolás diákok számára 19. alkalommal meghirdetett Cultura Nostra történelmi vetélkedő legjobban szerepelt tíz versenyzőjét és a győzteseket.

Fókuszban a tüdőgyógyászok a Covid-19 okozta tüdőbetegségek gyógyításában

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2020. október 16. 9:41

Megkezdte a hazai fejlesztésű Favipiravir és Remdesivir hatóanyagú gyógyszerek klinikai tesztelését az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet. A kórház eddigi tapasztalatai szerint ezek az antivirális szerek hatásosak, jól tolerálhatóak, mellékhatás alig jelentkezik a kezelés során.

A magyar egészségügy képes a növekvő betegszámmal együtt járó feladatok ellátására

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2020. október 15. 17:43

A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben nem most, hanem már hónapokkal ezelőtt utasította az emberi erőforrások minisztere a 200 fő feletti idősek számára bentlakásos szociális szolgáltatást nyújtó intézményeket, hogy biztosítsák a gépi lélegeztetéshez szükséges feltételeket.

Szombaton mutatják be a Szent István-bazilikában Szarka Tamás Missa Missio című művét

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2020. október 15. 14:40

Szombaton lesz a budapesti bemutatója Szarka Tamás Missa Missio - Mise a legüldözöttebb vallásért című művének a Szent István-bazilikában.

Több mint 130 millió forint támogatást nyertek a járásszékhely múzeumok országszerte

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2020. október 15. 14:20

A járásszékhely múzeumok támogatása 2015 óta egy olyan modellprogram, amelyre az önkormányzatok, Budapest Főváros Önkormányzata és a fővárosi kerületi önkormányzatok által fenntartott múzeumok szakmai tevékenysége, szakmai megújulása, fejlesztései és minőségi munkája támogatható az Emberi Erőforrások Minisztériumának múzeumszakmai pályázatán.

Sajtóközlemény

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2020. október 15. 12:10

Az RTL Klub egyik híradós anyagában elhangzottakra hivatkozva számos médiumban valótlan állítás jelent meg az Emberi Erőforrások Minisztériumát és annak vezetőjét illetően. A RTL Híradó kedd esti adásában, a karácsonyi vásárokról szóló riportban valótlanul állították, hogy az EMMI vezetője, Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter szerint a koronavírus-fertőzöttek növekvő száma ellenére is meg lehet tartani a karácsonyi vásárokat.

Háromnapos digitális oktatási konferencia kezdődött online

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2020. október 14. 17:48

Szerdától péntekig tartja a Digitális jólét program a harmadik Digitális Oktatási Konferencia és Kiállítás (DOKK) elnevezésű rendezvényét, a koronavírus-járvány miatt a résztvevők idén rendhagyó módon online követhetik az eseményt.

Csaknem hárommilliárd forintos orvostechnológiai eszközfejlesztésben részesül az onkológiai intézet

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2020. október 12. 12:11

Csaknem hárommilliárd forintos orvostechnológiai eszközfejlesztés valósul meg az Országos Onkológiai Intézetben (OOI) - közölte az emberi erőforrások minisztere hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

A korábban bevezetett intézkedések elegendőek a védekezéshez az iskolákban

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2020. október 12. 10:30

Az iskolákban korábban bevezetett preventív intézkedések elegendőek a koronavírus elleni védekezéshez - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Nyugodtan folyik a munka az iskolákban és az óvodákban

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2020. október 9. 9:35

Nyitott kapukat dönget a Pedagógusok Szakszervezete. A PSZ által kiadott közleményben megfogalmazott követelések többsége megfelel a köznevelési intézményekben már ma is bevett gyakorlatnak. Ahol a fertőzés megjelenik, ott a hatóság azonnal intézkedik: a fertőzöttek és kontaktjaik karanténba kerülnek, s ha szükség van rá, elrendelik a rendkívüli szünetet vagy a tantermen kívüli, digitális munkarendet, ami nem csak az idősebb vagy bármely más okból veszélyeztetettebb, hanem valamennyi pedagógus és tanuló védelmét szolgálja.