Közigazgatási Államtitkárság

dr. Latorcai Csaba

közigazgatási államtitkár

Közigazgatási Államtitkárság

Vezető hírek

A Cultura Nostra történelmi verseny győzteseit köszöntötte Dr. Latorcai Csaba

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közigazgatási Államtitkárság, 2020. október 16. 11:00

Dr. Latorcai Csaba az Emberi Erőforrások Minisztériuma közigazgatási államtitkára köszöntötte a Pannonhalmi Főapátság és a Rákóczi Szövetség által, a hazai és határon túli középiskolás diákok számára 19. alkalommal meghirdetett Cultura Nostra történelmi vetélkedő legjobban szerepelt tíz versenyzőjét és a győzteseket.

Önálló múzeumot kap Nyíregyházán a Görög Katolikus Egyházművészeti Gyűjtemény

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közigazgatási Államtitkárság, 2020. október 2. 15:30

Dr. Danku Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériuma koordinációs ügyekért felelős helyettes államtitkára mondott köszöntőbeszédet Nyíregyházán a Magyarországi Sajátjogú Metropolitai Egyház (Görög Katolikus Metropólia) ünnepélyes alapkő megáldási és elhelyezési ünnepségén, amellyel egyedülálló, többfunkciós múzeumi épületegyüttes felépítése kezdődik a szabolcsi megyeszékhelyen. Ezzel új, modern és állandó otthonra talál az 1981-ben alapított Görög Katolikus Egyházművészeti Gyűjtemény.

Digitális tudatosság járványhelyzetben

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közigazgatási Államtitkárság, 2020. szeptember 30. 14:33

Dr. Danku Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériuma koordinációs ügyekért felelős helyettes államtitkára „Digitális tudatosság – Mi a feladatunk a járványhelyzetben?” címmel tartott előadást a Magyar Tudományos Akadémián, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat kétnapos szakmai konferenciáján, amely az internet hatását vizsgálta a gyermekekre és a fiatalokra.

Kormányzati támogatással újult meg Makón a hajdani Ford lerakat homlokzata, a Ford autómodell falfestményekkel

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közigazgatási Államtitkárság, 2020. szeptember 25. 13:00

Galamb Józsefre, a Ford T-modell atyjára emlékeztek Makón, amelynek keretében átadták a kormányzati támogatásból megújult hajdani Ford lerakat homlokzatát, a Ford autómodell falfestményekkel együtt. Az eseményen Dr. Danku Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára mondott köszöntő beszédet.

Jelentős egészségügyi és kulturális támogatás a kistelepüléseknek

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közigazgatási Államtitkárság, 2020. szeptember 23. 17:10

Dr. Danku Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériumának koordinációs ügyekért felelős helyettes államtitkára ma tájékoztató előadást tartott a Községek és Kistelepülések Országos Önkormányzati Szövetségének, Zalakaroson megrendezett kétnapos őszi közgyűlésén. A helyettes államtitkár beszédében bemutatta a tárca által 2020-ban a kistelepülési önkormányzatok számára pályázati formában nyújtott támogatásokat, különös tekintettel az üres háziorvosi és fogorvosi praxisok, valamint a kultúra, a közművelődés területén elérhető pályázati lehetőségekre.

A Petőfi Irodalmi Múzeumban talált otthonra, Huszár Károly volt miniszterelnök hagyatéka

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közigazgatási Államtitkárság, 2020. szeptember 21. 17:48

Dr. Latorcai Csaba az Emberi Erőforrások Minisztériuma közigazgatási államtitkára köszöntötte a Petőfi Irodalmi Múzeum legújabb kiállítását, amely az „Édes Anna/Kosztolányi/Trianon 100” címet viseli. Az esemény keretén belül került sor Huszár Károly volt miniszterelnök hagyatékának a Múzeum részére történt átadására.

Megújult a Békés megyei Kondoros határában álló Jézus Szíve kápolna

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közigazgatási Államtitkárság, 2020. szeptember 19. 15:30

Dr. Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériuma közigazgatási államtitkára részvételével adták át a Kondoros határában található és az önkormányzat tulajdonában lévő Batthyány-Geist Vadászkastély kertjében 1903-ban épült és idén felújított Jézus Szíve kápolnát.

A „Településem Európában, Európa a településemen” című konferenciát köszöntötte Dr. Latorcai Csaba

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közigazgatási Államtitkárság, 2020. szeptember 9. 14:30

Dr. Latorcai Csaba az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára köszöntötte a Habsburg Ottó Alapítvány által szervezett „Településem Európában, Európa a településemen” című konferencia résztvevőit.

Több mint kétmilliárd forintból megújult a váci ferences kolostor

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közigazgatási Államtitkárság, 2020. augusztus 25. 15:17

Több mint kétmilliárd forintból megújult a váci ferences kolostor, amelyben megkezdi működését a Piarista Kilátó Központ - mondta kedden Vácon az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára. Az egyházi intézmény célja a sajátos nevelési igényű, illetve a fogyatékossággal élő fiatalok pályaorientációjának és elhelyezkedésének támogatása.