Családjaink és értékteremtő, értékőrző, keresztény/keresztyén hitünket megerősíteni hivatott közösségeink – közöttük a Háló Közösségfejlesztő Katolikus Egyesület – meghatározó szereppel bírnak Magyarország szellemi, lelki, morális megújításában, amely nélkül nincs tartós anyagi gyarapodás és jólét – emelte ki köszöntőjében Dr. Latorcai Csaba az Emberi Erőforrások Minisztériuma közigazgatási államtitkára a Háló Közösségfejlesztő Katolikus Egyesület alapításának 30. évfordulója alkalmából szervezett ünnepségen.

A Háló az elmúlt harminc esztendőben mindig képes volt a folyamatos megújulásra úgy, hogy közben a hagyományok és az értékek, amelyekre az egyesület épült, nem sérültek, sőt, még erősebb kötőanyagként kapcsolta egybe tagjait – hangsúlyozta a közigazgatási államtitkár. Az elmúlt három évtizedben az Egyesület számos, maradandó gyümölcsöt teremve váltotta valóra az alapításakor megfogalmazott célokat. Egy élő, folyamatosan változó, civil kezdeményezéssé nőtte ki magát, amely a kapcsolatokon keresztül segít abban, hogy egyén és közösség megtalálhassa azokat az utakat, amelyek végső soron a teljesség, azaz Isten felé vezetnek mindnyájunkat.

A találkozók, a közösségteremtő és erősítő programok, amelyek az élet számos területét felölelik, hozzájárulnak ahhoz, hogy megtaláljuk magunkban és egymásban azokat az értékeket, amelyeket ajándékul kaptunk, és amelyeket másoknak is tovább adhatunk, így közelítve Istenkereső embertársaink felé is – húzta alá köszöntőjében Dr. Latorcai Csaba, közigazgatási államtitkár.

A harminc esztendeje működő, Lukács Móric díjas Háló Közösségfejlesztő Katolikus Egyesület, a katolikus egyházhoz kötődő civil kezdeményezés, amely a kapcsolatok fontosságát hirdeti és programjait is ennek megfelelően valósítja meg, behálózva az egész Kárpát-medencét. Találkozókat, különféle kulturális, önismereti, karitatív, lelki programokat szervez, közösségeket támogat. A kormányzattal együttműködve, állami és Európai Uniós támogatásból valósult meg többek között az ózdi kistérségben a HálÓzd családsegítő program, és a Budapest nyolcadik kerületére fókuszáló Védőháló elnevezésű drogprevenciós program.

(EMMI)