Október 6-án délután dr. Lengyel Györgyi közigazgatási államtitkár asszony részvételével ünnepélyesen átadták Jászfényszaru felújított és kibővített Egészségházát. Ezentúl a jászfényszaruiak könnyebben és gyorsabban tudnak olyan orvosi ellátásban részesülni, melyek miatt mostanáig a környező kórházakba kellett járniuk.

Ünnepi beszédében dr. Lengyel Györgyi, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára örömét fejezte ki, hogy egy ilyen korszerű, jól felszerelt épület szolgálja a város lakóinak egészségmegőrzését és gyógyulását, ahová jó érzéssel léphetnek be a babát váró kismamák, de ugyanúgy a fizikoterápiás kezelésre várók is.

„Ez az épület az önök erejét is mutatja” – mondta az államtitkár asszony, hiszen a bekerülési költségből mindösszesen 60 millió forint a támogatás, a többit önerőből valósították meg.

Kép letöltéseFotó: Jászságonline

„Méltán lehetnek büszkék magukra, hiszen ma sem nélkülözik a régen is jól működő közösségük erényeit. Nem egy helyben topogtak várva a segítséget, hanem felesleges időhúzás nélkül kezdtek hozzá a megvalósításhoz. Volt önökben kellő elszántság ahhoz, hogy a terveiket sikerre vigyék és megvalósítsák ezt a nagy beruházást” - folytatta. Mindezek után az államtitkár asszony megköszönte a polgármester asszony, Győriné dr. Czeglédi Márta irigylésre méltó, lendületes és határozott munkáját, hogy fáradhatatlanul dolgozik a településért és az ott élők boldogulásáért.

Az új Egészségház a korábbihoz képest közel kétszer akkora alapterületű lett, ami azt jelenti, hogy az 540 négyzetméteres régi épület alapterülete 972 négyzetméterre nőtt, továbbá megújultak a házi- és gyermekorvosi rendelők is.

Klubszoba jött létre a védőnői szolgálat és várandós-gondozás részére, valamint új funkcióként jelentek meg a fizikoterápia helyiségei: tangentor kádas kezelő, masszázs és fizikoterápiás kezelő, továbbá önálló vérvételi helyiség és szűrővizsgálatok végzésére alkalmas röntgen helyiség épült ki, emellett pedig két fogászati szakrendelő is helyet kapott az épületben.

(Közigazgatási Államtitkárság)