A szervezők július 26. és 28. között várják a minőségi kulturális, zenei, gasztronómiai kikapcsolódásra vágyó érdeklődőket és a turistákat. A három napos eseménysorozatot mások mellett a tárca is kiemelten támogatja.

Dr. Latorcai Csaba,  az Emberi Erőforrások Minisztériuma közigazgatási államtitkára köszöntőjében rámutatott: a Fesztivál különlegessége az, hogy a Tisza-tó egyedi természeti környezetében nyújt zenei és kulturális kikapcsolódást a látogatók számára, miközben lehetőséget teremt az aktív kikapcsolódásra, túrázásra, kerékpározásra és a helyi gasztronómiai specialitások megkóstolására is.

„Egy olyan egyedülálló érték részesei vagyunk, amelyben egymásra talál a természet és művészet” – emelte ki a közigazgatási államtitkár.

Célunk, hogy Magyarország és a Kárpát-medence egyre több fesztivál otthonául szolgáljon, ugyanakkor ezek európai mércével mérve is egyre színvonalasabbá váljanak és minél több érdeklődőhöz jussanak el. Ezért is támogatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma idén is a Tisza-tavi Fesztivált. Az eseményre a tárca 11 millió forint összeget biztosított – mondta a közigazgatási államtitkár.

A nagyszabású rendezvénysorozattal a szervezők célja ráirányítani a nemzetközi és hazai közönség figyelmét a térség természeti adottságaira, növény- és állatvilágának sokszínűségére, a helyiek vendégszeretetére a Tisza-tó csodálatos természeti környezetét az aktív pihenéssel és a magas kultúrával ötvözve.

A háromnapos programfolyam keretében az érdeklődők a népzenétől kezdve az operáig számos zenei műfaj közül válogathatnak. A magas színvonalra garancia a szervezők munkája és a fellépő művészek személye, akik között ott találjuk Miklósa Erika operaénekesnőt, a Szent Efrém Férfikart, a 100 Tagú Cigányzenekart, a Debreceni Hajdú Táncegyüttest és még sok más előadót.

(EMMI)