– Az elmúlt évek kormányzati intézkedései a magyar közösségek szellemi, lelki és fizikai megerősítését célozták mind az anyaországban, mind pedig a Kárpát-medencében, és ez a jövőben is így marad – fogalmazott köszöntő beszédében az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára Tatán.

Dr. Latorcai Csaba a 30 éves Háló Mozgalom Kárpát-medencei nyári táborában tartott nyitóbeszédet, amely idén a keresztény nagykorúság kérdéseit járja körül. Az államtitkár kiemelte: azért hirdette meg Magyarország Kormánya a Családok Évét, a Külhoni Családok Évét, és indította el a családvédelmi akciótervet, mert jövőnk és fennmaradásunk a Kárpát-medencében élő magyarság kötőszövetét jelentő családok megerősítése nélkül elképzelhetetlen. Dr. Latorcai Csaba a tábor szervezőinek munkáját méltatva hangsúlyozta: a Kormány célja az, hogy mind az anyaországi, mind pedig a külhoni magyarságot tekintve családbarát fordulatot hajtson végre, és ebben a munkában számít a civil szervezetek együttműködésére és támogatására.

A 30 éves Kárpát-medencei katolikus Háló mozgalom ebben az évben először a Hetvenkét Tanítvány Mozgalommal szorosan együttműködve szervezte meg nyári családos táborát 2019. július 28. és augusztus 4. között. Az idei, immár tizennyolcadik összejövetel témája a keresztény nagykorúság, mottója pedig: „Teremjetek maradandó gyümölcsöt!” (Jn. 15,16). A hatnapos táborba nemcsak Magyarországról, hanem Kárpátaljáról, Erdélyből, a Partiumból, Délvidékről és a Felvidékről is nagy számban érkeztek résztvevők.

(EMMI)