Nemzetközi Ügyekért Felelős Államtitkárság

Dr. Lőrinczi Zoltán

nemzetközi ügyekért felelős államtitkár

Nemzetközi Ügyekért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Tovább javul az észt-magyar kulturális együttműködés

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzetközi Ügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. május 29. 11:21

Dr. Lőrinczi Zoltán nemzetközi és Kárpát-medencei kapcsolatokért felelős államtitkár, illetve Kristi Karelsohn budapesti észt nagykövet május 28-án aláírta a magyar-észt Kulturális Együttműködési Program 2020-2022 között megvalósítandó munkatervét. Az eseményen részt vett Kreet Paljas, a magyarországi Észt Intézet igazgatója és Kenneth Kopamees, az észt nagykövetség misszióvezető-helyettese is.

Rendkívüli lehetőségeket rejt magában a Közép- és Kelet-európai Onkológiai Akadémia

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2020. január 23. 12:53

Rendkívüli lehetőségeket rejt magában a tavaly létrehozott Közép- és Kelet-európai Onkológiai Akadémia mind a megelőzés, a diagnózis, az ellátás és a kutatás területén - erről az emberi erőforrások minisztere beszélt a szervezet budapesti alakuló ülésén csütörtökön.

Orosz-magyar kulturális együttműködési megállapodás

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzetközi Ügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. december 11. 12:06

Lőrinczi Zoltán nemzetközi ügyekért felelős államtitkár fogadta Olga Szergejevna Jarliovát, az Oroszországi Föderáció Kulturális Minisztériumának miniszterhelyettesét december 9-én. A delegáció tagja volt a Komi és a Mordvin Köztársaság, valamint a Kalugai és a Rjazanyi Szövetségi körzet kulturális miniszterei is.

Erőt kell meríteni a múltból

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzetközi Ügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. december 9. 11:24

A magyarságnak erőt kell merítenie múltjából - erről beszélt Lőrinczi Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának nemzetközi ügyekért felelős államtitkára a Magyarország elmúlt száz évéről szóló konferencián, Budapesten, hétfőn.

Megtartotta soros ülését a Külhoni Magyar Oktatási Tanács

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzetközi Ügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. november 5. 16:29

Ismételten összeült a Külhoni Magyar Oktatási Tanács. A konferencián a Kárpát-medencei pedagógusszervezetek és felsőoktatási intézmények képviselői mellett részt vett Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Dr. Lőrinczi Zoltán, nemzetközi ügyekért felelős államtitkár is.

Magyar-türk együttműködés a kultúra és a művészetek területén

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzetközi Ügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. október 9. 15:19

Dr. Lőrinczi Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) nemzetközi ügyekért felelős államtitkára és prof. Dusen Kasseinov, a Nemzetközi Türk Kulturális Szervezet (TÜRKSOY) főtitkára kulturális és művészeti együttműködési megállapodást írt alá október 9-én Budapesten. A nyilatkozat ösztönzi a partnerséget a zene, a színház, a tánc, a cirkusz és a képzőművészet, az irodalom és a könyvszakma, az audiovizuális művészet, a könyvtárak és a múzeumok közötti kapcsolatok, az ipar- és a népművészet, valamint a kultúra és a művészet egyéb területein Magyarország és a TÜRKSOY tagállamai (Törökország, Azerbajdzsán, Kazahsztán, Kirgizisztán, Türkmenisztán, Üzbegisztán) között.

Kulturális együttműködés Montenegróval

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2019. október 4. 13:35

Kulturális együttműködésről tárgyalt dr. Lőrinczi Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának nemzetközi ügyekért és Fekete Péter, a kulturális ügyekért felelős államtitkára Aleksandar Bogdanović, Montenegró kulturális miniszterével.

Képzést kapnak a külföldi diákok mentorálását végző hallgatók

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzetközi Ügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. július 3. 7:39

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának Stipendium Hungaricum Mentorhálózata által szervezett Mentortábor megnyitóján dr. Pacsay-Tomassich Orsolya köszöntőbeszédet tartott.

Saját hazájukat építik a Stipendium Hungaricum ösztöndíjasai

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzetközi Ügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. június 27. 17:19

A Magyarországon elsajátított tudással saját hazájukat építik és erősítik a Stipendium Hungaricum kiválósági program külföldi ösztöndíjasai - hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) nemzetközi ügyekért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten.