Köznevelésért Felelős Államtitkárság

Maruzsa Zoltán

köznevelésért felelős államtitkár

Köznevelésért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Háromnapos digitális oktatási konferencia kezdődött online

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2020. október 14. 17:48

Szerdától péntekig tartja a Digitális jólét program a harmadik Digitális Oktatási Konferencia és Kiállítás (DOKK) elnevezésű rendezvényét, a koronavírus-járvány miatt a résztvevők idén rendhagyó módon online követhetik az eseményt.

A korábban bevezetett intézkedések elegendőek a védekezéshez az iskolákban

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2020. október 12. 10:30

Az iskolákban korábban bevezetett preventív intézkedések elegendőek a koronavírus elleni védekezéshez - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Nyugodtan folyik a munka az iskolákban és az óvodákban

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2020. október 8. 18:12

Nyitott kapukat dönget a Pedagógusok Szakszervezete. A PSZ által kiadott közleményben megfogalmazott követelések többsége megfelel a köznevelési intézményekben már ma is bevett gyakorlatnak. Ahol a fertőzés megjelenik, ott a hatóság azonnal intézkedik: a fertőzöttek és kontaktjaik karanténba kerülnek, s ha szükség van rá, elrendelik a rendkívüli szünetet vagy a tantermen kívüli, digitális munkarendet, ami nem csak az idősebb vagy bármely más okból veszélyeztetettebb, hanem valamennyi pedagógus és tanuló védelmét szolgálja.

Eredményes a védekezés a köznevelésben

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2020. október 8. 14:35

Eredményesnek nevezte a koronavírus-járvány elleni védekezést a köznevelésben az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Sikeres a védekezés a köznevelési intézményekben

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2020. október 6. 13:13

A meghozott óvintézkedéseknek és a gyors, határozott tanügyi döntéseknek köszönhetően alacsony volt a fertőzések száma szeptemberben a köznevelési intézményekben.

KIEMELKEDŐ TELJESÍTMÉNY, HIVATÁS- ÉS FELELŐSSÉGTUDAT – köszöntő a pedagógusok világnapja alkalmából

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2020. október 5. 9:20

A pedagógusok kiemelkedő hivatás- és felelősségtudattal, maximális elkötelezettséggel végzik mindennapi munkájukat a társadalom jövőjét jelentő gyermekek nevelésében és oktatásában. Idén a koronavírus-járvány miatt még nagyobb felelősség hárult rájuk, és ők ebben a helyzetben is, mind a tavasszal bevezetett tantermen kívüli, digitális munkarend idején, mind szeptembertől az oktatás hagyományos formában történő újraindítását követően kiemelkedő teljesítményt nyújtottak és nyújtanak.

Felkészültek az intézmények a lázmérésre

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2020. október 1. 11:36

Felkészültek a köznevelési intézmények a belépéskor szükséges lázmérésre - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Fegyelmezett a védekezés a köznevelésben

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2020. szeptember 29. 8:51

Felkészült és fegyelmezett a koronavírus-járvány elleni védekezés a köznevelésben - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára egy budapesti iskola előtt hétfőn.

A köznevelés felkészülten és fegyelmezetten védekezik a járvány ellen

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2020. szeptember 28. 12:39

Az iskolakezdés első hónapjának tapasztalatai alapján megállapítható: felkészültek az intézmények és fegyelmezett a védekezés a köznevelésben. Rendkívüli szünetet szeptember 28-án az óvodák csupán fél százalékában – 2947 óvodai feladatellátási helyből 17-ben, a 3079 iskolából pedig csak 7 helyen hirdettek meg. Tantermen kívüli, digitális munkarendet 118 intézményben rendelt el egy-egy osztály számára az Operatív Törzs, ez azt jelenti, hogy az iskolák négy százaléka érintett.