Sportért Felelős Államtitkárság

Szabó Tünde

sportért felelős államtitkár

Sportért Felelős Államtitkárság

Videók

Az elmúlt nyolc év eredményeit összegzi a Hajrá, magyarok!

Az elmúlt nyolc év eredményeit összegzi a Hajrá, magyarok!2018. január 29.

Megjelent a Hajrá, magyarok! című kiadvány, amely bemutatja az elmúlt nyolc évben elért eredményeket a sport, a sportpolitika területén.
Tízmilliárd forinttal támogatja a szabadidősportot a kormány

Tízmilliárd forinttal támogatja a szabadidősportot a kormány2017. december 8.

Tízmilliárd forintos támogatást nyújt a kormány a szabadidősport ösztönzésére 37 szervezet számára a következő három évben az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében - jelentette be Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a Schanda Tamással, az európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkárral közösen tartott sajtótájékoztatón.
Nemzeti ügy a fiatalok egészséges életmódra nevelése

Nemzeti ügy a fiatalok egészséges életmódra nevelése2017. november 22.

A fiatalok egészséges életmódra nevelése nemzeti ügy - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára Gyálon, a járási tanuszoda átadásakor.
Újabb település gazdagodik tornateremmel

Újabb település gazdagodik tornateremmel2017. november 9.

Felismerve, hogy az iskolai testnevelés során szerzett élmények megalapozzák az aktív életmódhoz való kötődést, a Magyar Kormány kiemelt célja volt, hogy ennek a lehetőségét lakóhelytől függetlenül minden iskoláskorú fiatalnak biztosítsa- mondta el Szabó Tünde a jászfelsőszentgyörgyi új tornacsarnok átadóünnepségén.
Átadták a megújuló Testnevelési Egyetem első új épületét

Átadták a megújuló Testnevelési Egyetem első új épületét2017. október 20.

Átadták a Testnevelési Egyetem (TE) Sport-táplálkozástudományi Központját, amely a megújuló felsőoktatási intézmény első befejezett rekonstrukciója.
Új tanuszodát adtak át Dunakeszin

Új tanuszodát adtak át Dunakeszin2017. szeptember 26.

Új tanuszodát adtak át Dunakeszin, a beruházás 368 millió forintos állami támogatásból valósult meg a fennállásának 40. évfordulóját idén ünneplő városban.
Tovább bővül az új tornatermek száma

Tovább bővül az új tornatermek száma2017. szeptember 18.

A sport nemcsak nevel, de egységet, közösséget is teremt, megtanítja a gyerekeket egymásért küzdeni, ezért is fontos, hogy ma csaknem 50 településen zajlik iskolafejlesztési beruházás hazánkban – mondta el Szabó Tünde a zichyújfalui Fekete István Tagiskola új tornatermének átadóünnepségén.
Új iskolaépületet és tornatermet adtak át Erken

Új iskolaépületet és tornatermet adtak át Erken2017. augusztus 18.

A kormány számára kiemelt jelentőségű feladat a jövő nemzedékek nevelésének, egészséges fejlődésének támogatása, és ehhez korszerű infrastrukturális háttér biztosítása - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a helyi általános iskola új épületének és tornatermének pénteki átadó ünnepségén, a Heves megyei Erken.
Számos területre hatott pozitívan a vizes vb

Számos területre hatott pozitívan a vizes vb2017. augusztus 3.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár értékelése szerint a magyarországi vizes világbajnokság nemcsak a sportágazatban, hanem számos más területen, így a turizmusban, a gazdaságban és a kulturális életben is éreztette pozitív hatását.
Félszáz település gazdagodik tanuszodával, tornateremmel

Félszáz település gazdagodik tanuszodával, tornateremmel2017. augusztus 2.

Szabó Tünde sportállamtitkár bejelentése szerint a szeptemberben induló tanévben közel ötven hazai településen készül el új tanuszoda, tornaterem, tanterem, illetve újonnan épített iskola.
Régi és új generációk küzdenek a magyar sikerekért

Régi és új generációk küzdenek a magyar sikerekért2017. július 12.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár szerint a magyar sportolók készen állnak a két nap múlva kezdődő hazai rendezésű vizes világbajnokságra.
Megújult a Margitsziget

Megújult a Margitsziget2017. június 30.

Megújult környezet várja a két hét múlva kezdődő vizes világbajnokság résztvevőit a Margitszigeten és azon belül a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában. "Időszerű volt a felújítás, amelynek utolsó fázisa zajlik" - jelentette ki a pénteki sajtótájékoztatón Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, aki hangsúlyozta, Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye után az uszoda az utánpótlás- és a szabadidősportnak biztosít majd helyet.
Érden is elkészült az új tornacsarnok

Érden is elkészült az új tornacsarnok2017. május 24.

Egy évvel az alapkőletétel után átadták az érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium területén megépült tornatermet. Az ünnepségen Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Aradszki András energiaügyi államtitkár mondott beszédet.

A magyarországi sportegészségügy jelene és jövője

A magyarországi sportegészségügy jelene és jövője 2017. március 29.

Az EMMI szakmai fórumot szervezett a magyarországi sportegészségügy jelenével és jövőjével kapcsolatban, amelyre meghívást kaptak a hazai sportélet, valamint a sportegészségügy jeles képviselői. A tapasztalatokat Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Dr. Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár foglalta össze.
Elkészül a nemzeti sportinformációs rendszer

Elkészül a nemzeti sportinformációs rendszer2016. július 21.

A jövő év végén teljes körűen megkezdi működését a nemzeti sportinformációs rendszer - jelentette be Szabó Tünde sportért felelős államtitkár. Deutsch Tamás, a Digitális jólét programért felelős miniszterelnöki biztos hozzátette: a sport világszerte nagy ütemben digitalizálódik, és ebből nem maradhat ki Magyarország sem.
2018 őszére megépülhet a Testnevelési Egyetem új kampusza

2018 őszére megépülhet a Testnevelési Egyetem új kampusza2015. december 5.

A kormány döntése alapján több mint százezer négyzetméteres területen épülhet meg Budapesten a Testnevelési Egyetem új kampusza, amely 2018 szeptemberére készülhet el - jelentette be Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sportért felelős államtitkára.