Erdőkért és Földügyekért Felelős Államtitkárság

Zambó Péter

erdőkért és földügyekért felelős államtitkár

Találatok száma: 10

Hírek

Újabb program segíti a halfogyasztás népszerűsítését

Agrárminisztérium, Erdőkért és Földügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. október 15. 12:39

Az Agrárminisztérium kiemelt figyelmet fordít a halhúsminőségi kérdésekre, a kitűnő haltermékek elismerésére, melynek része a földrajzi árujelzők létrehozása és a Minőségi Magyar Hal tanúsító védjegy kialakítása is. – hangsúlyozta Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára a "HalPéntek" marketing program elindításáról szóló budapesti sajtótájékoztatón.

Elültették a Fenntarthatósági Témahét első fáit

Agrárminisztérium, Erdőkért és Földügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. október 9. 13:36

Az emberiség az erdők kapcsán jött rá legelőször, hogy természeti erőforrásaink végesek, az erdők megőrzése pedig elsőként hívta életre a fenntarthatóság gondolatát - ismertette Zambó Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkár a Budakeszi Széchenyi István Általános iskolába szervezett faültetésen.

Átadták az alsóvadácsi turisztikai központot

Agrárminisztérium, Erdőkért és Földügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. október 9. 13:07

A Budapesti Erdőgazdaság Zrt. süttői erdészetének területén átadták pénteken az alsóvadácsi közjóléti turisztikai fogadópontot, amely a mellette található, 24 fős panzió szálláskínálatát egészíti ki.

Megnyílt a Várhegy kilátó a látogatók előtt

Agrárminisztérium, Erdőkért és Földügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. október 8. 16:04

A kormány jelentős összeggel támogatja a környezettudatos természetjárás szolgáltatásainak bővítését. Az Agrárminisztérium az irányítása alá tartozó állami erdőgazdaságokkal együtt évek óta azon munkálkodik, hogy az erdő a lehető legmagasabb színvonalon úgy szolgálja ki a társadalom minden ökoturisztikai igényét, hogy közben gazdasági- és védelmi funkcióját is megőrzi. – hangsúlyozta Zambó Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkár, Királyréten, a Várhegy kilátó átadóján.

Szarvasgomba-feldolgozó üzemet adtak át Szolnokon

Agrárminisztérium, Erdőkért és Földügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. október 8. 15:25

A Nagykunsági Erdészeti és Faipari Zrt. (NEFAG) szarvasgomba-feldolgozó üzeme hozzájárulhat a hazánkban is több évszázados múltra visszatekintő szarvasgomba-gyűjtés, illetve -fogyasztás hagyományának újraélesztéséhez - mondta az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára a beruházás csütörtöki átadásán, Szolnokon.

Az elültetett fák a jövő nemzedékét fogják szolgálni

Agrárminisztérium, Erdőkért és Földügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. október 2. 11:54

Úgy kell tekintenünk a fákra és erdőkre, mint a jövőnk zálogaira, létünk alapjára. Az Agrárminisztériumban is ebben a szellemben dolgozunk. Nagy János földügyekért felelős helyettes államtitkár a csákvári településfásításon hangsúlyozta, hogy a rendszerváltozás óta nem volt ennyi települést megmozgató fásítási kezdeményezés.

Az Agrárminisztérium elkötelezett a helyi közösségek megerősítésében

Agrárminisztérium, Erdőkért és Földügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. október 1. 13:32

Kiemelt kormányzati cél a helyi közösségek, a saját sorsát kezében tartó, döntéseiért felelősséget vállaló vidéki polgárság megerősítése - jelentette ki Nagy István agrárminiszter a KDNP Önkormányzati Tanácsának őszi konferenciáján, csütörtökön, Győrben.

Vigyázzunk a magyar erdőkre

Agrárminisztérium, Erdőkért és Földügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. szeptember 30. 15:04

Az erdőjárók azzal tudnak leginkább hozzájárulni az egészséges erdő fenntartásához, ha mindenki hazaviszi magával a természetjárás közben keletkezett szemetét, a legapróbb, jelentéktelennek tűnő hulladékot is beleértve – hívta fel a figyelmet a megelőzés fontosságára, az erdei életközösség megóvására Szentpéteri Sándor erdőkért felelős helyettes államtitkár a „Tisztítsuk meg az Országot” program pilot projektjének záró eseményén.

Kulcsos házakat adtak át Fejér megyében

Agrárminisztérium, Erdőkért és Földügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. szeptember 30. 14:10

Kulcsos házakat adtak át szerdán, Fejér megyében, a Lovasberény mellett található Lujza-majori halastó partján.

Versenyképes ágazattá kívánja fejleszteni az erdőgazdálkodást az Agrárminisztérium

Agrárminisztérium, Erdőkért és Földügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. szeptember 26. 14:49

Az Agrárminisztérium a gyenge termőképességű területeken versenyképes ágazattá kívánja fejleszteni az erdőgazdálkodást - jelentette ki az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára szombaton, Ópusztaszeren.