Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság

élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár

Találatok száma: 10

Hírek

A hazai élelmiszer kulcsfontosságú, az agrárium ütésálló

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2020. szeptember 22. 18:00

A pandémia tavaszi hullámában a magyar agrárium ékesen bizonyította erejét és ütésállóságát. Az alapanyag-termeléstől a logisztikáig minden szegmens részt vállalt az önellátás sikerében. – hangsúlyozta Bognár Lajos helyettes államtitkár a Tapolcán tartott Business Days-en.

Továbbra is középpontban az élelmiszerlánc-biztonság

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2020. szeptember 21. 13:27

2020. október 1-jétől az Agrárminisztérium szervezetében, közvetlen miniszteri irányítás alá kerül az országos főállatorvos, és így a teljes élelmiszerlánc-felügyelet. A szervezeti változás hozzájárul ahhoz, hogy Magyarországon még hangsúlyosabbá váljon ez a lakosság és a nemzetgazdaság szempontjából is meghatározó terület. Az élelmiszerlánc-biztonság szakmai irányításért dr. Bognár Lajos országos főállatorvos felel a jövőben.

Újabb közösségi tér vált korszerűbbé a Vidékfejlesztési Program forrásaiból

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2020. szeptember 4. 12:54

Teljesen átalakult a Művelődési Ház a Bács-Kiskun megyei Sükösdön. A pénteki átadón Zsigó Róbert államtitkár, a térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: a fejlesztés jól mutatja az önkormányzatok és a Magyarország Kormánya közötti együttműködés sikerességét.

Átadták az újjáépített felsőszentiváni szélmalmot

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2020. augusztus 29. 18:36

Átadták az ország egyetlen működő, 214 millió forint európai uniós támogatásból újjáépített szélmalmát szombaton a Bács-Kiskun megyei Felsőszentivánon.

Átadták a felújított bajai Deák Ferenc-zsilipet

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2020. augusztus 27. 13:59

Átadták az árvízvédelmi szempontból országos jelentőségű, 1,2 milliárd forintból teljesen felújított bajai Deák Ferenc-zsilipet csütörtökön.

Félidőben a nyári szezonális ellenőrzés-sorozat

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2020. augusztus 13. 10:14

Július 31-ével véget ért a nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés első szakasza. A Nébih irányításával zajló országos akció során csaknem 3.000 ellenőrzésen több mint 15 millió forint bírságot szabtak ki a területi élelmiszerlánc-biztonsági szakemberek. Az ellenőrök összesen mintegy 8.900 hazai és külföldi élelmiszertételt is megvizsgáltak, amelyekből 6,56 tonnát (1,7 millió Ft értékben) kellett kivonni a forgalomból.

A magyar gazdaság sikerét a magyar emberek munkája jelenti

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2020. július 28. 14:00

Nem a kiszolgáltatottsághoz vezető nemzetközi hitelek, hanem a magyar emberek munkája jelenti a magyar gazdaság sikerének zálogát - mondta a külgazdasági és külügyminiszter a sütő- és édesipari termékeket, alapanyagokat gyártó Nébar Kft. több mint 665 millió forintos fejlesztéséhez nyújtott, 282 millió forint támogatásról szóló okirat átadásán Baján.

Sikeres volt és tovább folytatódik az elkobzott fatermékek ingyenes átadása

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2020. július 7. 10:16

Az elkobzott fatermékek közérdekű célú felhasználására meghirdetett pályázat első fordulója véget ért, de már indul az újabb pályázati lehetőség. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) által februárban indított tűzifaosztás során a pályázók a meghirdetett teljes mennyiséget, összesen 1273,83 m3 faterméket elvitték. Az EUTR ellenőrzések során elkobzott fatermékekből önkormányzatok és egyházi jogi személyek részesültek. A július 7-én induló második körben több mint 1500 m3-re, meghatározóan szintén tűzifára pályázhatnak az intézmények.

Oktatási honlapot indított a Nébih

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2020. június 5. 10:21

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) elindította oktatási honlapját az Élelmiszerbiztonsági Világnap alkalmából. A nebihoktatas.hu egy olyan platform, ahol a hivatal összegyűjtötte élelmiszerbiztonsági és fenntartható élelmiszerfogyasztás témájú, sokszínű és az elmúlt években folyamatosan gyarapodó szemléletformálási eszköztárának valamennyi elemét. S hogy ne csak a felület legyen friss, a Nébih szakemberei egy új kiadványt és munkafüzetet is összeállítottak a felső tagozatos korosztály számára.

Biztosított az ország élelmiszer-ellátása

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2020. április 21. 13:45

Biztosított az ország élelmiszer-ellátása, az Agrárminisztérium folyamatos kapcsolatban van az élelmiszerellátó-lánc szereplőivel - mondta Zsigó Róbert, az Agrárminisztérium (AM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.