El kell oszlatni azt a tévhitet, hogy a hagyományos magyar ételek egészségtelenek. A helyben termelt, megfelelő technológiával előállított, tradicionális receptúra alapján elkészített magyar ételek ma is megállják a helyüket – mondta Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár azon a megbeszélésen, ahová a vendéglátás és a közétkeztetés szakmaközi szervezeteinek képviselői kaptak meghívást a szaktárcától.
Az államtitkár a megbeszélésen részt vett szakmaközi szervezetek képviselőivel az ágazat terveiről, jövőbeni elképzeléseiről, a további fejlődés irányairól, valamint az ezt megalapozó együttműködés lehetőségeiről beszélt. Zsigó Róbert úgy fogalmazott: a kormány célja, hogy a közétkeztetésbe minél több helyben termelt, kiváló minőségű magyar élelmiszerből készítsenek hagyományos magyar ételeket. Ebben számít a vendéglátás és a közétkeztetés szakmaközi szervezeteinek tapasztalataira és támogatására.
A szakmaközi szervezetek ágazatuk gondjait és a lehetséges megoldásokat vázolva egyebek mellett egyetértettek az államtitkárral abban, hogy szélesebb társadalmi összefogás szükséges a hazai étkezési kultúra javításához.
(FM Sajtóiroda)