Teljesen átalakult a Művelődési Ház a Bács-Kiskun megyei Sükösdön. A pénteki átadón Zsigó Róbert államtitkár, a térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: a fejlesztés jól mutatja az önkormányzatok és a Magyarország Kormánya közötti együttműködés sikerességét.

Az Agrárminisztérium Vidékfejlesztési Programjának fontos célkitűzése, hogy folyamatosan fejlődhessenek, korszerűsödhessenek a helyi infrastruktúrák, és a lakosság számára elérhető szolgáltatások.

Kép letöltéseFotó: Koprivanacz Kristóf

A pályázat eredményeként megközelítőleg 47 millió forintból vált korszerűbbé Sükösd népszerű közintézménye, a nagyközség központjában található Művelődési Ház.

Kép letöltéseFotó: Koprivanacz Kristóf

A beruházás során megvalósult az épület szigetelése, a nyílászárók cseréje, a fűtéskorszerűsítés, a villamos hálózat átalakítása, valamint egy napelemes rendszer kiépítése.

Egyre több beruházást adunk át, hogy lépést tarthassunk a korszerűsítések ütemével – mondta az átadóünnepségen Zsigó Róbert, az Agrárminisztérium államtitkára, a térség országgyűlési képviselője.

A kormány kiemelt feladatnak tekinti a kistelepülések fejlesztését, ennek eredményeként a térségben és Sükösdön is sok munkát végeztünk el az elmúlt időszakban. Utak újultak és újulnak meg, megszépült az óvoda, az iskola, a sportcsarnok, a konyha, és elkészült az idősek otthona. Minden évben léphetünk egyet előre – tette hozzá az államtitkár.

Kép letöltéseFotó: Koprivanacz Kristóf

A Művelődési Ház mellett más fejlesztéseket is átadtak ezen a napon. A Polgármesteri Hivatal szintén kormányzati támogatásból (Magyar Falu Program), több mint 25 millió forintból vált korszerűbbé. A kiírásnak köszönhetően megközelítőleg 4.5 millió forintból a felnőtti- és gyermekorvosi szolgálat számára is vásárolhatott orvosieszközöket az önkormányzat. A most átadott pályázati beruházások összege eléri a 78 millió forintot.

(AM Sajtóiroda)