Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság

élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár

Videók

Felújított turistaházat adtak át Érsekhalmán

Felújított turistaházat adtak át Érsekhalmán2020. július 23.

Magyarország számos gyönyörű látnivalót kínál, és a járványügyi helyzetben az is fontos, hogy a belföldi kirándulások biztonságosak is - mondta Zsigó Róbert Érsekhalmán, a Gemenc Zrt. megújult hajósszentgyörgyi vendégházának átadásán.
Meglett a gyümölcse a szezonális ellenőrzéseknek

Meglett a gyümölcse a szezonális ellenőrzéseknek2017. december 19.

Idén is útjára indult a téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés, ahol a szakemberek többek között az ünnepekhez kötődő termékeket, illetve az ilyenkor kiemelt forgalmat bonyolító kereskedelmi egységeket és vásárokat vizsgálják. Az eddigi eredményekről Zsigó Róbert számolt be.
Fókuszban a húsvéti sonka

Fókuszban a húsvéti sonka2017. április 5.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) most ellenőrzi azokat az élelmiszereket – így a sonkát és más füstölt árukat is –, amelyek az ünnepi asztalra kerülnek – mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára a Magyar Húsiparosok Szövetségének budapesti sajtótájékoztatóján.
Átfogó vizsgálat kezdődött az eltérő minőségben forgalmazott élelmiszerek miatt

Átfogó vizsgálat kezdődött az eltérő minőségben forgalmazott élelmiszerek miatt 2017. február 20.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter elrendelte a hazai és a külföldi kiskereskedelemben kapható azonos termékek újabb átfogó vizsgálatát - közölte Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára sajtótájékoztatón.
Növelni kell az alacsony magyarországi halfogyasztást

Növelni kell az alacsony magyarországi halfogyasztást2016. december 21.

Növelni kellene a halfogyasztást Magyarországon, mivel a hal az egyik legegészségesebb étel - mondta Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár sajtótájékoztatón.
Főleg az import UHT-tejekkel csapják be a vásárlókat

Főleg az import UHT-tejekkel csapják be a vásárlókat2016. május 4.

Lesújtó a tejágazat egy hónapja tartó ellenőrzésének eddigi eredménye, amelyből megállapítható, hogy főleg a külföldi, import UHT-tejekkel csapják be a vásárlókat -mondta Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára.
Húsz százalékkal nőtt a magyar dinnyefogyasztás a kampányban

Húsz százalékkal nőtt a magyar dinnyefogyasztás a kampányban2015. július 21.

Húsz százalékkal nőtt a dinnye magyarországi fogyasztása a dinnye népszerűsítését célzó négyhetes kampány alatt – közölte a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára kedden Zánkán a kampányzáró sajtótájékoztatón.
Fejlesztés a Tetra Pak budaörsi üzemében

Fejlesztés a Tetra Pak budaörsi üzemében2015. június 23.

A Tetra Pak 14 milliárd forint értékben fejlesztett magyarországi gyárában, a kibővített budaörsi üzemet és az új gyártósort kedden adták át.
Cél a biztonságos, minőségi, egészséges magyar élelmiszer

Cél a biztonságos, minőségi, egészséges magyar élelmiszer2015. március 31.

A kormány célja, hogy a családok asztalára kiváló minőségű, egészséges és biztonságos magyar élelmiszer kerüljön - mondta a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-biztonságért felelős államtitkára kedden Budapesten sajtótájékoztatón.
2015 a helyi termék éve - fogyasszunk minél több helyben készült élelmiszert!

2015 a helyi termék éve - fogyasszunk minél több helyben készült élelmiszert!2015. március 27.

A helyben előállított, ellenőrzött termékek iránt egyre növekszik a magyar vásárlók érdeklődése, ezt a pozitív folyamatot kívánja erősíteni a Földművelésügyi Minisztérium azzal, hogy az idei évet a Helyi termék évének nyilvánította - jelentette be az FM élelmiszerlánc-biztonságért felelős államtitkára a Millenáris Parkban.
Javult a karácsonyi szezonális élelmiszerek biztonsága

Javult a karácsonyi szezonális élelmiszerek biztonsága 2014. december 18.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) koordinálásával zajlik idén is a karácsonyi szezonális élelmiszerek biztonságának a vizsgálata, az eddigi tapasztalatok kedvezőbbek a tavalyinál - mondta Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján.
Osztrák tejet és tejterméket ellenőriz a NÉBIH

Osztrák tejet és tejterméket ellenőriz a NÉBIH 2014. december 9.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter elrendelte az Ausztriából származó tej- és tejtermékek fokozott ellenőrzését.
A rendszeres ellenőrzés tisztítja a zöldség-gyümölcspiacot

A rendszeres ellenőrzés tisztítja a zöldség-gyümölcspiacot2014. november 5.

A feketegazdaság elleni küzdelem részeként, valamint a vásárlók és a tisztességes termelők, forgalmazók védelmében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei folyamatosan ellenőrzik az élelmiszer-ágazat szereplőit. A feltárt szabálytalanságok bizonyítják, hogy indokolt a szigorú fellépés – fogalmazott Zsigó Róbert a budapesti Nagyvásárcsarnokban tartott sajtótájékoztatón.
Az élelmiszergazdaság megtisztulását szolgálják az ellenőrzések

Az élelmiszergazdaság megtisztulását szolgálják az ellenőrzések2014. október 29.

A rossz, silány minőségű élelmiszerek kiszűrése védi a fogyasztók érdekeit, segíti a fekete- és a szürkegazdaság visszaszorítását, az élelmiszergazdaság megtisztulását - hangsúlyozta Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) elmúlt hónapokban tartott ellenőrzéseinek eredményeit ismertető sajtótájékoztatón.
A minőségi élelmiszerek előállítását és forgalmazását kívánják ösztönözni

A minőségi élelmiszerek előállítását és forgalmazását kívánják ösztönözni2014. szeptember 10.

A minőségi élelmiszerek előállítását és forgalmazását kívánja ösztönözni Magyarországon a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkársága.
Folytatódnak a nyári élelmiszer-ellenőrzések

Folytatódnak a nyári élelmiszer-ellenőrzések2014. augusztus 12.

Az eddigi ellenőrzések során leginkább a higiéniai feltételekben, a nyomonkövethetőségben és a forgalmazott termékek minőségében találtak hiányosságokat - mondta keddi sajtótájékoztatóján Zsigó Róbert.