Közigazgatási Államtitkárság

dr. Szinay Attila

közigazgatási államtitkár

Közigazgatási Államtitkárság

Kiemelt szakmai területek

Vezető hírek

Köszönettel tartozunk a termelők helytállásáért

Agrárminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2020. október 8. 14:42

A magyar emberek friss, egészséges és nyomon követhető élelmiszerekkel történő ellátása hatalmas érték - jelentette ki dr. Szinay Attila, az Agrárminisztérium közigazgatási államtitkára a Mezőzombori Termelői Piac átadóján, csütörtökön.

Infrastrukturális fejlesztések a magas szintű agrárszakképzésért

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2020. szeptember 28. 16:27

Az agrárium sikerességének záloga a jól képzett, megfelelő gyakorlati tudással rendelkező szakemberekben rejlik, az agrárképzések során elsajátítható ismeretek hozzájárulnak a vidék megtartó erejéhez és segítik a helyben történő boldogulást – jelentette ki az agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkár Szegeden, az Alföldi Agrárszakképzési Centrum Kiss Ferenc Erdészeti Technikum projektzáró ünnepségén.

A magas szintű szakképzés a magyar vidék jövőjét alapozza meg

Agrárminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2020. szeptember 25. 8:33

Az Agrárminisztérium elkötelezett abban, hogy a fenntartásában működő 56 agrárszakképző intézmény műszaki állapota megfeleljen a XXI. századi elvárásoknak, és a lehető legjobb feltételeket biztosítsa az ott tanulóknak, valamint oktatóknak - fogalmazott az agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkár Baktalórántházán, az Északi Agrárszakképzési Centrum Vay Ádám Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium projektzáró ünnepségén.

Az agrárium sikerességének záloga az eredményes agrárszakképzés

Agrárminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2020. szeptember 15. 8:27

Bár az agrárium a GDP mindössze 3-4%-át adja, az ágazat a vírushelyzetben megmutatta, hogy a magyar gazdák képesek élelemmel ellátni az egész országot – jelentette ki az Agrárminisztérium közigazgatási államtitkára a 33. Bábolnai Gazdanapok szakiskolai napja keretében rendezett konferencián. A program célja az volt, hogy az iskola elvégzése után a fiatalok ne vándoroljanak el az agráriumból, hanem válasszák életcéljuknak a mezőgazdaságot.

2024-ig százezer hektárral nagyobb lesz az öntözhető terület

Agrárminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2020. július 20. 15:44

Az öntözhető területek nagyságát százezer hektárral kívánja növelni 2024-ig az agrártárca - mondta az Agrárminisztérium közigazgatási államtitkára Debrecenben, a Tiszta víz 2020 című japán-magyar regionális agrárkonferencián.

Aktív magyar segítség a Nyugat-Balkán európai uniós csatlakozásához

Agrárminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2020. május 27. 16:19

Nem kérdés, hogy a Balkán történelmileg és folyamatosan erősödő gazdasági szálakon keresztül kötődik az Unió egészéhez. A magyar agrártárca ezért mindent megtesz, hogy elősegítse a Nyugat-Balkán országainak integrációját. – hangsúlyozta Belánszky-Demkó Zsolt, az Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a délkelet-európai országok mezőgazdasági minisztereinek a járvány kapcsán tartott videokonferenciáján, melynek keretében a résztvevők megismerték a járvány alatt a magyar agrárium védelmében hozott intézkedéseket is.

Cselekvő klímavédelem a Kárpátok mentén

Agrárminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2020. május 15. 16:24

A Tisza vízgyűjtő területeit is érintő közös projektek megvalósításával válaszolnak a klímaváltozás természeti kihívásaira a Kárpátok térségének államai. Hazánk három évvel ezelőtt vette át a Kárpátok védelméről és fenntartható fejlesztéséről szóló keretegyezmény elnökségi feladatait. Az elmúlt időszak egyik nagy eredménye, hogy az egyezmény kiegészült az éghajlatváltozás természeti hatásaival. Magyarország hamarosan Lengyelországnak adja át a stafétabotot.

Az Agrárminisztérium támogatásával helyreállíthatják a károkat a Baráthegyi Majorságban

Agrárminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2020. január 24. 13:19

Egymillió forinttal támogatja az Agrárminisztérium a Szimbiózis Alapítvány által működtetett rehabilitációs Baráthegyi Majorságot, az erről szóló támogatói okiratot Szinay Attila közigazgatási államtitkár adta át Jakubinyi László kuratóriumi elnök részére Miskolcon. A szociális farmot az elmúlt hetekben háromszor érte kutyatámadás, amelynek következtében összesen 22 anyakecske pusztult el.

Új lendületet vehet a generációváltás az agráriumban

Agrárminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2020. január 17. 13:54

Nagyobb szerepvállalásra ösztönözné a fiatal gazdákat az Agrárminisztérium, részben a tárca szakiskolai hálózatán keresztül, illetve a Vidékfejlesztési Programból igényelhető támogatások segítségével – jelentette ki Szinay Attila közigazgatási államtitkár Miskolcon, az Újjászülető vidék elnevezésű konferencián.