Parlamenti Államtitkárság

Farkas Sándor

miniszterhelyettesi feladatokat ellátó államtitkár

Parlamenti Államtitkárság

Kiemelt szakmai területek

Vezető hírek

A tudatos vásárlás hozzájárul az élelmiszerpazarlás csökkentéséhez

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2020. október 16. 11:44

A koronavírus-járvány alatt a hazai agrárium ütésállónak bizonyult és a mezőgazdaságban dolgozók kitartásának köszönhetően bőven jutott elegendő élelmiszer a magyarok asztalára – hangsúlyozta Belánszky-Demkó Zsolt, az Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az Élelmezési Világnap alkalmából szervezett élelmiszerkonvoj-felvonulás városligeti állomásán.

Az Agrárminisztérium miniszterhelyettese hivatalában fogadta Burkina Faso Magyarországra akkreditált bécsi nagykövetét

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2020. október 6. 9:48

Farkas Sándor és Dieudonné Kere eszmét cserélt a vetőmag-nemesítés, az öntözés, a kutatói tapasztalatcsere, a takarmányozás, valamint a feldolgozóipar terén történő együttműködési lehetőségekről. A nagykövet magyarországi látogatása a két ország közötti kapcsolatok elmélyítésére irányult.

A holnap ma kezdődik - faültetés Múcsonyban

Agrárminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2020. szeptember 30. 15:40

A fásítás élhetőbbé teszi környezetünket, megváltoztatja a településképet, miközben közösségét is építi és a klímaváltozás negatív hatásaival is dacol - fogalmazott Belánszky-Demkó Zsolt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Múcsonyban.

Infrastrukturális fejlesztések a magas szintű agrárszakképzésért

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2020. szeptember 28. 16:27

Az agrárium sikerességének záloga a jól képzett, megfelelő gyakorlati tudással rendelkező szakemberekben rejlik, az agrárképzések során elsajátítható ismeretek hozzájárulnak a vidék megtartó erejéhez és segítik a helyben történő boldogulást – jelentette ki az agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkár Szegeden, az Alföldi Agrárszakképzési Centrum Kiss Ferenc Erdészeti Technikum projektzáró ünnepségén.

Válasszuk a hazait, ezzel magyar munkahelyeket támogatunk és védjük a környezetet

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2020. szeptember 19. 14:07

Az idei év megmutatta, hogy a globalizáció következtében mennyire kiszolgáltatottá vált a világ, és hogy mennyire fontos az önellátás. Világossá vált, hogy Magyarország mezőgazdasága és élelmiszeripara kiválóan helyt állt a legnehezebb járványos időszakban is – mondta az Agrárminisztérium miniszterhelyettese a XI. Duna-Tisza Közi Agrárexpo megnyitóján.

Átadták az Érték és Minőség Nagydíj pályázat elismeréseit

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2020. szeptember 9. 15:45

Az idén 33 pályázó 39 pályaműve érdemelte ki az Érték és Minőség Nagydíj kitüntető címet, az elismeréseket szerdán adták át Budapesten, a Vajdahunyadvárban. Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára a díjkiosztón hangsúlyozta, hogy a koronavírus-járvány megmutatta az élelmiszer-önellátás fontosságát és az agrárium stratégiai szerepének erősödését.

Farkas Sándor: emelkedett az őshonos lófajták állománya az utóbbi öt évben

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2020. szeptember 1. 14:49

Folyamatosan emelkedett az őshonos lófajták állománya az utóbbi öt évben az Agrárminisztérium és a tenyésztők szoros együttműködésének, valamint az őshonos támogatásoknak köszönhetően - közölte az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára kedden Tiszaföldváron.

Megjelent a Zöld Forrás pályázat eredménye

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2020. augusztus 25. 10:12

Az Agrárminisztérium 70 millió forint értékben támogatja a környezet-és természetvédelmi céllal létrejött, Magyarországon bejegyzett közhasznú társadalmi szervezeteket.

Agrártörténeti emlékmű a derekegyházi öntözőhajó makettje

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2020. augusztus 20. 14:46

A mai klimatikus viszonyok között a mezőgazdaságban elengedhetetlen az öntözés. A jó termés, eredményes gazdálkodás érdekében ezt már száz évvel ezelőtt is tudták, ezért üzemeltek be az 1920-as években Derekegyházon egy öntözőhajót – mondta az Agrárminisztérium miniszterhelyettese. Az egykori öntözőhajó makettjét a település központjában augusztus 20-án leplezték le.