Parlamenti Államtitkárság

Farkas Sándor

miniszterhelyettesi feladatokat ellátó államtitkár

Parlamenti Államtitkárság

Kiemelt szakmai területek

Találatok száma: 10

Hírek

A tudatos vásárlás hozzájárul az élelmiszerpazarlás csökkentéséhez

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2020. október 16. 11:44

A koronavírus-járvány alatt a hazai agrárium ütésállónak bizonyult és a mezőgazdaságban dolgozók kitartásának köszönhetően bőven jutott elegendő élelmiszer a magyarok asztalára – hangsúlyozta Belánszky-Demkó Zsolt, az Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az Élelmezési Világnap alkalmából szervezett élelmiszerkonvoj-felvonulás városligeti állomásán.

Az Agrárminisztérium miniszterhelyettese hivatalában fogadta Burkina Faso Magyarországra akkreditált bécsi nagykövetét

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2020. október 6. 9:48

Farkas Sándor és Dieudonné Kere eszmét cserélt a vetőmag-nemesítés, az öntözés, a kutatói tapasztalatcsere, a takarmányozás, valamint a feldolgozóipar terén történő együttműködési lehetőségekről. A nagykövet magyarországi látogatása a két ország közötti kapcsolatok elmélyítésére irányult.

Infrastrukturális fejlesztések a magas szintű agrárszakképzésért

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2020. szeptember 28. 16:27

Az agrárium sikerességének záloga a jól képzett, megfelelő gyakorlati tudással rendelkező szakemberekben rejlik, az agrárképzések során elsajátítható ismeretek hozzájárulnak a vidék megtartó erejéhez és segítik a helyben történő boldogulást – jelentette ki az agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkár Szegeden, az Alföldi Agrárszakképzési Centrum Kiss Ferenc Erdészeti Technikum projektzáró ünnepségén.

Válasszuk a hazait, ezzel magyar munkahelyeket támogatunk és védjük a környezetet

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2020. szeptember 19. 14:07

Az idei év megmutatta, hogy a globalizáció következtében mennyire kiszolgáltatottá vált a világ, és hogy mennyire fontos az önellátás. Világossá vált, hogy Magyarország mezőgazdasága és élelmiszeripara kiválóan helyt állt a legnehezebb járványos időszakban is – mondta az Agrárminisztérium miniszterhelyettese a XI. Duna-Tisza Közi Agrárexpo megnyitóján.

Faültetéssel környezetünk kellemesebb, szebb, élhetőbb lesz

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2020. szeptember 15. 13:59

Az elmúlt évtizedekben tapasztalható klíma és csapadékviszony-változásra reagálnunk kell annak érdekében, hogy a következő generációra is élhető környezetet hagyjunk – fogalmazott Farkas Sándor Szegváron, a Településfásítási program első Csongád-Csanád megyei állomásán.

Átadták az Érték és Minőség Nagydíj pályázat elismeréseit

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2020. szeptember 9. 15:45

Az idén 33 pályázó 39 pályaműve érdemelte ki az Érték és Minőség Nagydíj kitüntető címet, az elismeréseket szerdán adták át Budapesten, a Vajdahunyadvárban. Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára a díjkiosztón hangsúlyozta, hogy a koronavírus-járvány megmutatta az élelmiszer-önellátás fontosságát és az agrárium stratégiai szerepének erősödését.

Emelkedett az őshonos lófajták állománya az utóbbi öt évben

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2020. szeptember 1. 14:49

Folyamatosan emelkedett az őshonos lófajták állománya az utóbbi öt évben az Agrárminisztérium és a tenyésztők szoros együttműködésének, valamint az őshonos támogatásoknak köszönhetően - közölte az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára kedden Tiszaföldváron.

Megjelent a Zöld Forrás pályázat eredménye

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2020. augusztus 25. 10:12

Az Agrárminisztérium 70 millió forint értékben támogatja a környezet-és természetvédelmi céllal létrejött, Magyarországon bejegyzett közhasznú társadalmi szervezeteket.

Agrártörténeti emlékmű a derekegyházi öntözőhajó makettje

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2020. augusztus 20. 14:46

A mai klimatikus viszonyok között a mezőgazdaságban elengedhetetlen az öntözés. A jó termés, eredményes gazdálkodás érdekében ezt már száz évvel ezelőtt is tudták, ezért üzemeltek be az 1920-as években Derekegyházon egy öntözőhajót – mondta az Agrárminisztérium miniszterhelyettese. Az egykori öntözőhajó makettjét a település központjában augusztus 20-án leplezték le.

Államalapításunk ünnepe Ópusztaszeren

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2020. augusztus 20. 11:36

A mostani augusztus 20-a rendhagyó a korábbiakhoz képest. Ma nem csak az államalapítást, Szent István király napját, az új kenyeret, de az életet is ünnepeljük. Az életet és az egészséget, amelyek az elmúlt hónapok legféltettebb kincseinek bizonyult. Ennek megóvása jelentette népünk jövőjének zálogát, ahogyan Szent István államalapító munkája egykoron – fogalmazott Farkas Sándor miniszterhelyettes Ópusztaszeren, a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat és az Ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékpark közös ünnepségén.