A termelői piacok népszerűségének és elterjedésének köszönhetőn egyre többen vásárolnak jobb ízű, jobb minőségű és kedvezőbb árú termékeket, támogatva ezzel a magyar vidéket, a mezőgazdasági termelést, a hazai munkahelyeket - mondta a Földművelésügyi Minisztérium miniszterhelyettese szombaton a Zala megyei Felsőrajkon.
Nagy István a Felsőrajki Nemzetközi Kiállításon és Vásár megnyitó ünnepségén hangsúlyozta mindannyiunk érdeke, hogy megőrizzük jellegzetes ételeinket, továbbadjuk a régi recepteket, hogy megbízható és jó minőségű élelmiszerek kerüljenek az asztalunkra.
A miniszterhelyettes leszögezte a szaktárca a magyartermék-rendelettel tiszta jogi helyzetet teremtett, ennek köszönhetően a vásárlók választani tudnak a magyar és az import áruk között. A rendelet szabályozza, hogy mikor nevezhető egy élelmiszer magyar, hazai vagy hazai feldolgozású terméknek, mit jelent a kézműves előállítás és mikor nevezhető különleges minőségűnek egy élelmiszer. Az eligazodást segíti a hungarikum-törvény is- tette hozzá.
Nagy István úgy fogalmazott: azon dolgozunk, hogy a magyar falvak életképessé váljanak és a vidék népességmegtartó ereje növekedjen, mert hisszük, hogy van perspektíva és jövő a magyar vidéken.
(FM Sajtóiroda)