RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Hatékonyak az idősek érdekében hozott intézkedések

Kormányzat, 2020. október 16. 13:27

Hatékony az idősek érdekében hozott látogatási és intézményelhagyási tilalom az idős- és szociális otthonokban - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján.

Közel 700 fiatal pályázott a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogramra

Miniszterelnökség, 2020. október 16. 11:48

A Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram évről évre egyre népszerűbb. A 2021-es évfolyamra 690 fő jelentkezett, így közel tizenkétszeres a túljelentkezés.

Magyar álláspont a Bizottság 2020. évi jogállamisági jelentéséről és a költségvetési kondicionalitásról

Igazságügyi Minisztérium, Nemzetközi és Európai Uniós Igazságügyi Együttműködésért Felelős Államtitkárság, 2020. október 16. 11:48

A Magyar Kormány elkészítette a Bizottság 2020. évi jogállamisági jelentéséről és a költségvetési kondicionalitásról szóló pozíciós dokumentumait.

Nehéz ősz és tél elé nézünk, de az egészségügy állja a sarat

Miniszterelnök, 2020. október 16. 11:45

Nehéz őszre és talán még nehezebb télre számít a koronavírus-járvány miatt Orbán Viktor. A miniszterelnök a brüsszeli európai uniós csúcstalálkozón készült videoüzenetben hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a magyar egészségügy egyelőre állja a sarat, egyúttal azt javasolta az embereknek, ne tervezzenek a síszezonban külföldi utazást.

A tudatos vásárlás hozzájárul az élelmiszerpazarlás csökkentéséhez

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2020. október 16. 11:44

A koronavírus-járvány alatt a hazai agrárium ütésállónak bizonyult és a mezőgazdaságban dolgozók kitartásának köszönhetően bőven jutott elegendő élelmiszer a magyarok asztalára – hangsúlyozta Belánszky-Demkó Zsolt, az Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az Élelmezési Világnap alkalmából szervezett élelmiszerkonvoj-felvonulás városligeti állomásán.

Európai Unió igazságügyi miniszterei informális videokonferenciája

Igazságügyi Minisztérium, Nemzetközi és Európai Uniós Igazságügyi Együttműködésért Felelős Államtitkárság, 2020. október 16. 11:42

A mai napon az Európai Unió igazságügyi miniszterei informális videokonferencia keretében tanácskoztak, amelyen Bóka János, európai uniós és nemzetközi igazságügyi együttműködésért felelős államtitkár képviselte Magyarországot.

A Cultura Nostra történelmi verseny győzteseit köszöntötte Dr. Latorcai Csaba

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közigazgatási Államtitkárság, 2020. október 16. 11:00

Dr. Latorcai Csaba az Emberi Erőforrások Minisztériuma közigazgatási államtitkára köszöntötte a Pannonhalmi Főapátság és a Rákóczi Szövetség által, a hazai és határon túli középiskolás diákok számára 19. alkalommal meghirdetett Cultura Nostra történelmi vetélkedő legjobban szerepelt tíz versenyzőjét és a győzteseket.

Magyarország 365 fotópályázat: vasárnapig lehet pályázni

Miniszterelnöki Kabinetiroda, 2020. október 16. 10:20

Október 18-ig lehet pályaműveket benyújtani a Magyarország 365 fotópályázatra. A képeket a hivatalos pályázati oldalon lehet feltölteni.

Fókuszban a tüdőgyógyászok a Covid-19 okozta tüdőbetegségek gyógyításában

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2020. október 16. 9:41

Megkezdte a hazai fejlesztésű Favipiravir és Remdesivir hatóanyagú gyógyszerek klinikai tesztelését az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet. A kórház eddigi tapasztalatai szerint ezek az antivirális szerek hatásosak, jól tolerálhatóak, mellékhatás alig jelentkezik a kezelés során.

A színvonalas agrárszakképzés a nemzet jövőjét jelenti

Agrárminisztérium, 2020. október 16. 9:18

A színvonalas agrárszakképzés a nemzet jövőjét jelenti, gazdasági, társadalmi és kulturális szempontból egyaránt - jelentette ki az agrárminiszter pénteken Csongrádon.