Honvédelmi Minisztérium

Dr. Benkő Tibor

honvédelmi miniszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Az új brit nagykövetet fogadta a honvédelmi miniszter

Honvédelmi Minisztérium, 2020. október 13. 20:22

Az Egyesült Királyság fontos szerepet tölt be a kontinens biztonságának megóvásában - jelentette ki Benkő Tibor honvédelmi miniszter október 13-án, kedden, miután bemutatkozó látogatáson fogadta a szigetország új budapesti nagykövetét, Paul Leonard Fox-ot.

A társadalom támogatása nélkül nincs fejlesztés

Honvédelmi Minisztérium, 2020. október 13. 16:21

A Magyar Honvédség fejlesztése elengedhetetlen, de a feladatot szigorú politikai-civil társadalmi ellenőrzés alatt kell végrehajtani - mondta Benkő Tibor egy konferencián Budapesten, október 13-án.

Szorosabbá válhatnak a magyar-amerikai üzleti kapcsolatok

Honvédelmi Minisztérium, 2020. október 8. 19:44

Az Amerikai-Magyar Üzleti Tanács delegációját fogadta Benkő Tibor honvédelmi miniszter csütörtökön, Budapesten. A tárcavezető tájékoztatta az amerikai küldöttséget Magyarország biztonsági környezetéről, védelempolitikájának irányairól, a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programról, valamint az ehhez kötődő amerikai-magyar védelmi beszerzésekről.

100. születésnapját ünnepelte a volt honvédelmi miniszterhelyettes

Honvédelmi Minisztérium, 2020. október 8. 17:26

Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter köszöntötte századik születésnapja alkalmából Dr. Szűcs László nyugállományú vezérőrnagyot október 8-án, csütörtökön a Honvédelmi Minisztériumban.

Tiszaújváros is számíthat a katonákra

Honvédelmi Minisztérium, 2020. október 8. 16:18

Tiszaújváros a bajban is számíthat a Magyar Honvédségre - jelentette ki Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes október 8-án, csütörtökön, a városban található egyik munkásszállóban zajló mentesítési és fertőtlenítési munkálatok megtekintése után tartott sajtótájékoztatón.

Kutatás, fejlesztés, oktatás, innováció

Honvédelmi Minisztérium, 2020. október 8. 9:50

Rendkívül fontos az együttműködés a felsőoktatási intézményekkel, hiszen a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program sikere az össztársadalmi összefogáson is múlik - mondta Szabó István honvédelmi államtitkár október 7-én, szerdán Budapesten, a Honvédelmi Minisztérium és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem között együttműködési megállapodás aláírásakor.

Az ENSZ libanoni békemissziója

Honvédelmi Minisztérium, 2020. október 7. 8:25

Az ENSZ libanoni békemissziójában való magyar részvételt rögzítő országgyűlési határozat hatályon kívül helyezése, illetve a pénzügyi közvetítőrendszer átalakítása is szerepelt az Országgyűlés keddi ülésének napirendjén. Németh Szilárd miniszterhelyettes, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára előterjesztésében elmondta: Magyarország részvétele az ENSZ-missziókban folyamatos. Csaknem 800 katona, 12 misszióban, 25 helyszínen lát el különböző műveletekben békefenntartó feladatokat, beleértve a NATO, és az unió által koordinált küldetéseket - ismertette.

1848-as honvéd ereklyék a Nemzeti Múzeumban

Honvédelmi Minisztérium, 2020. október 6. 18:56

Elődeink, őseink és hőseink felruháztak bennünket azzal a joggal, hogy tovább vigyük eszmeiségüket - jelentette ki Benkő Tibor honvédelmi miniszter a „Testünk, vérünk érte adni, a hazához hívnek lenni – honvéd ereklyék 1848/49-ből” című kiállítás megnyitóján, október 6-án, kedden Budapesten, a Nemzeti Múzeumban.

Szabó István: a jót ugyan halálra ítélhetik, de amit képviselt, az túléli kivégzőit

Honvédelmi Minisztérium, 2020. október 6. 18:50

A vértanúhalált halt aradi tizenháromra emlékeztek október 6-án, kedden, Gyulán, az 1848/49-es Honvédtiszti Emlékhelynél. A megemlékezésen részt vett Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium honvédelmi államtitkára is.

Zalaegerszegen is útjára indul a honvéd kadét szakképzés

Honvédelmi Minisztérium, 2020. október 6. 17:41

Újabb iskolában indul honvéd kadét szakképzés a következő tanévben. A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Munkácsy Mihály Technikumban a honvéd kadét, gépjármű mechatronikai technikusképzés elindításáról szóló írásbeli miniszteri engedélyt dr. Ruszin Romulusz, a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára adta át október 6-án, kedden a város és az intézmény képviselőinek.