Tisztelt Látogató!

A központi hivatalok és a költségvetési szervi formában működő minisztériumi háttérintézmények felülvizsgálatával kapcsolatos intézkedésekről szóló 1312/2016. (VI. 13.) Korm. határozat alapján a katonai légügyi hatóságot érintő szervezeti változásokkal kapcsolatban az alábbi tájékoztatást adja ki a Honvédelmi Minisztérium Állami Légügyi Főosztály.

A katonai légügyi hatóság kijelöléséről szóló 392/2016. (XII. 5.) Korm. rendelet szerint a Kormány katonai légügyi hatóságként országos illetékességgel a honvédelemért felelős minisztert jelölte ki.

A fenti kormányrendeletben meghatározott feladatok végrehajtása érdekében 2016. szeptember 01-jével létrehozásra került a Honvédelmi Minisztérium Állami Légügyi Főosztály, amely 2017. január 1-jével ellátja a katonai légügyi hatósági feladatokat.

A katonai légügyi hatóságnak a Korm. rendeletben megállapított hatásköre
• az állami célú légiközlekedési szakszemélyzetekkel és azok tevékenységével,
• az állami légijárművekkel és a pilóta nélküli állami légijárművekkel,
• az állami repülések céljára szolgáló repülőterekkel és a közös felhasználású repülőterekkel,
• a kizárólag az állami repülések céljára szolgáló repülési létesítményekkel és léginavigációs földi berendezésekkel, valamint
• az állami légiközlekedéssel és légiközlekedéssel összefüggő tevékenységekkel kapcsolatos közigazgatási hatósági eljárások lefolytatása.

A fentieken túl a katonai légügyi hatóság hatásköre a polgári személyek által kérelmezett eseti légterek kijelölésére is kiterjed.

További információk: a www.ket.hm.gov.hu weboldalon érhetőek el.

Elérhetőségek:

Halászné dr. Tóth Alexandra ezredes főosztályvezető
Székhely:1055, Budapest Balaton u. 7-11.
Postacím: 1885, Budapest Pf.: 25.
Telefon:+36 -1-474-1469
Fax:+36-1-474-1404
e-mail:[[[nNUS4UYhZaG0uYWxmQGhtLmdvdi5odQ==]]]