Közigazgatási Államtitkárság

Vidoven Árpád

közigazgatási államtitkár

Közigazgatási Államtitkárság

Vezető hírek

A haderőfejlesztés nem olyan, mint a bevásárlás

Honvédelmi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2018. június 12. 15:35

Május 22-én átvette kinevezését és letette hivatali esküjét a Honvédelmi Minisztérium új közigazgatási államtitkára, dr. Kádár Pál, aki ezt megelőzően a tárca tervezési és koordinációs főosztályát vezette dandártábornoki rendfokozatban. A hatáskörébe tartozó feladatokról és egyéb, a haderővel kapcsolatos aktualitásokról beszélgettünk vele.

A mi feladatunk, hogy ne felejtsünk

Honvédelmi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. december 13. 20:28

Nem lenne ma Magyar Honvédség azok nélkül a katonák nélkül, akik azért küzdöttek, hogy ez a haza száz évvel később is a mi hazánk legyen - jelentette ki dr. Földváry Gábor, a Honvédelmi Minisztérium jogi és igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkára az első világháborúban hősi halált halt katonák felújított hadisírjainak és emlékművének átadó ünnepségén, december 13-án, szerdán, Hajdúnánáson.

Megkezdődött a magyar V4 elnökség védelempolitikai prioritásainak megvalósítása

Honvédelmi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. július 19. 18:43

A V4 védelmi együttműködés magyar prioritások mentén történő elmélyítéséről tanácskoztak a Visegrádi Négyek védelempolitikai igazgatói július 19-én, szerdán, Budapesten.

Siklósi Péter a NATO főtitkárhelyettesével tárgyalt

Honvédelmi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. március 22. 19:37

Siklósi Péter, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi tervezésért felelős helyettes államtitkára a NATO Transzformációs Szemináriumának megnyitó napján − március 22-én, szerdán − folytatott kétoldalú megbeszélést Rose Gottemoeller főtitkárhelyettes asszonnyal.

Jelentősen nőnek a haderő katasztrófavédelmi képességei

Honvédelmi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2017. február 24. 13:39

Mindössze egy év alatt példa nélküli mértékben nőnek a Magyar Honvédség katasztrófavédelmi helyzetekben bevethető képességei. A projekt indító rendezvényét február 24-én tartották Budapesten.

Országszerte tartanak programokat március 15-én

Honvédelmi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2015. március 10. 13:46

A nemzeti ünnep programjairól tartott keddi sajtótájékoztatón Kun Szabó István elmondta: szombaton a Parlament, március 15-én, vasárnap a Várkert Bazár és a Táncsics-börtön is ingyenesen látogatható lesz. Orbán Viktor miniszterelnök fél 11-kor mond beszédet a Múzeumkertben.

Már 14-én elkezdődik az állami ünnepségsorozat

Honvédelmi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2015. március 6. 11:50

Március 14-én már elkezdődik az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából szervezett állami ünnepségsorozat: a Nyitott Parlament program keretében ingyenesen lehet látogatni az Országházat és megtekinteni a Szent Koronát - mondta Kun Szabó István.

Szükség van a NATO-ra

Honvédelmi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2014. december 2. 15:52

Az Egy új hidegháború megelőzése, a NATO szerepe a XXI. században - Az ukrán krízis, mint a NATO-orosz kapcsolatok változásának oka című tanácskozáson Siklósi Péter, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi tervezésért felelős helyettes államtitkára kiemelte: a NATO erős szövetsége Észak-Amerikának és Európának, és ez nem változik.