Parlamenti Államtitkárság

Németh Szilárd István

miniszterhelyettesi feladatokat ellátó államtitkár

Parlamenti Államtitkárság

Vezető hírek

Minden eddigi rekordot meghalad a biztonságra fordított összeg

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. június 8. 14:37

A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség 2020-as költségvetési tervezetéről tartott sajtótájékoztatót Németh Szilárd.

A kormány komolyan veszi az emberek biztonságát

Kormányzat, 2018. december 13. 15:01

Komolyan veszik a terrorfenyegetést és az emberek biztonságát, ezért döntött a kormány és a nemzetbiztonsági kabinet úgy, hogy csütörtöktől a Terrorelhárítási Központ (TEK) és a Magyar Honvédség katonai rendészeti egységeivel megerősítik a karácsonyi vásárok védelmét - mondta a miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján.

Több volt, mint világháború

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. november 12. 12:15

November 11-én, az első világháború befejezésének százéves évfordulóján tartottak megemlékezést Pécsett, a köztemető első világháborús parcellájában.

Az emlékezés itt kezdődik

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. október 29. 15:42

A Honvédelmi Minisztérium támogatásával újították fel a rákosszentmihályi régi temető I. világháborús parcellájának katonasírjait. Az avatáson Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes mondott beszédet október 29-én, hétfőn.

A forradalom és szabadságharc hőseire emlékeztek Csepelen

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. október 23. 8:16

Budapest XXI. kerületének több helyszínén is megemlékeztek az 1956-os hősökről október 23-án, kedden. A szovjet uralom ellen gyúlt forradalom és szabadságharc 62. évfordulóján rendezett megemlékezéseken Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes is részt vett.

Már 50 ezer jármű kelt át a Köröm és Muhi között álló pontonhídon

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. október 14. 10:48

Egy kicsit több mint egy hónap alatt ötvenezer gépjármű kelt át a Sajó Muhi és Köröm közötti szakaszán felépített pontonhídon. Az ötvenezredik átkelő jármű utasát Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes köszöntötte ponton a hídnál.

A kereszt bölcsessége

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. szeptember 23. 11:21

Hagyományosan Máriaremetén rendezték meg az immáron XXIV. Nemzeti Katonai Zarándoklatot szeptember 22-én, szombaton. A szentmisét megelőzően Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára mondott beszédet, emlékeztetve a kereszt jelentésének fontosságára.

Az aradi vértanúk sorsa a nemzet tragédiája

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. október 6. 15:03

Az aradi vértanúk nevüket és életüket a szabadság eszméjével együtt örökre beleírták a magyarság történetébe. Habár a szabadságharc elbukott, hőseink áldozata mégsem volt hiábavaló – fogalmazott Németh Szilárd október 6-án.

Két óra alatt építettek átkelőt a Sajón a műszaki katonák

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2018. szeptember 11. 21:16

Minden helyzetben számítani lehet a magyar honvédekre – hangsúlyozta Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes szeptember 11-én, kedden a kesznyéteni önkormányzat épületében tartott sajtótájékoztatóján.