Parlamenti Államtitkárság

Németh Szilárd István

miniszterhelyettesi feladatokat ellátó államtitkár

Parlamenti Államtitkárság

Találatok száma: 10

Hírek

Hálával tartozunk a tűzszerészeknek

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2020. június 12. 15:11

Második világháborús amerikai légibombát hatástalanítottak a Magyar Honvédség tűzszerészei június 11-én, csütörtökön Budapesten, Ferencvárosban. Az 500 kilogrammos robbanótest június 5-én, a Kvassay Jenő út és a Duna közötti zárt építési területen került elő.

Zrínyi emlékezete

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2020. június 11. 16:57

Az Országgyűlés – Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkárának javaslatára – 2020-at Zrínyi Miklós-emlékévvé nyilvánította a hadvezér-költő születésének 400. évfordulójának tiszteletére. Zrínyi-Újvár romjainál az emlékévhez kapcsolódóan avatták fel június 10-én a közelmúltban feltárt Zrínyi-kutat.

Itt a lehetőség, itt vannak az emberek

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2020. június 11. 16:48

Nagykanizsán is toborzópontot nyitott a Magyar Honvédség. A június 10-ei átadáson jelen volt Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes, valamint dr. Böröndi Gábor altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese is.

Nem tudnánk a honvédség nélkül úrrá lenni ezen a veszélyhelyzeten

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2020. április 25. 12:41

A koronavírus okozta veszélyhelyzetben nemzetközi mércével is példátlan és felelőtlen a hazai ellenzék viselkedése – nyilatkozta Németh Szilárd a Magyar Nemzetnek. A Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára többek közt arról is beszélt, hogy a Magyar Honvédség alaptörvényben rögzített kötelme értelmében teljes képességével, minden katonájával és a rendelkezésére álló tudásával, eszközével szolgálja a magyar emberek és a haza biztonságát.

Zrínyi Miklós-emlékévvé nyilváníthatják 2020-at

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. november 21. 8:45

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára javaslatot nyújtott be arról, hogy az Országgyűlés a 2020-as évet nyilvánítsa Zrínyi Miklós emlékévvé annak emlékére, hogy Zrínyi Miklós - akiről a tárca a honvédelmi- és haderőfejlesztési programját is elnevezte - 1620-ban, éppen 400 évvel ezelőtt született.

Budapesten a becses ereklye

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. november 19. 11:02

A HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum ad otthont a Gábor Áron által öntött rézágyúk egyetlen megmaradt példányának. A sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeumból érkezett ágyú és további hatvan 1848-49-es ereklye több mint fél éven át vendégeskedik Budapesten. Az ünnepélyes kiállítás-megnyitón Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, valamint Erdélyi Lajos, a tárca humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára is részt vett november 18-án, hétfőn a múzeum dísztermében.

’56 lángjának őrzője

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. november 4. 15:53

A november 4-én hazánkra támadó szovjet harckocsik a szabadságszerető magyar nép vágyait nem tudták eltaposni – jelentette ki Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes a Kortanúk – ’56 lángjának őrzője: Wittner Mária című film beharangozóján, november 4-én hétfőn, Budapesten.

A Magyar Honvédség jelenléte garancia a biztonságra

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. október 9. 15:12

Magyarország, a magyar emberek biztonságának legfőbb záloga a Magyar Honvédség. Ehhez olyan polgármesterek kellenek, akik komolyan is gondolják, hogy településüket biztonságban akarják tudni - mondta Németh Szilárd miniszterhelyettes, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára október 9-én, budapesti sajtótájékoztatóján.

Minden magyar példaképe

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. szeptember 16. 9:06

Szülőfalujában, Boksánbányán avattak emléktáblát vitéz Szurmay Sándor vezérezredesnek, az egykori katonának és politikusnak.

Minden forintot a biztonság erősítésére fordítunk

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. július 25. 16:16

Megelőlegezett bizalommal, de határozott elvárásokkal vagyunk az Európai Bizottság új elnöke iránt.