Igazságügyi Minisztérium

dr. Varga Judit

igazságügyi miniszter

Vezető hírek

Varga Judit: egy szó sem volt igaz az ellenzéki diktatúrázásból

Igazságügyi Minisztérium, 2020. október 14. 14:22

Varga Judit igazságügyi miniszter értékelése szerint a momentumos Donáth Anna újabb kiszivárgott mondatai után egyértelmű, hogy az ellenzék a koronavírus-törvény miatt úgy vádolta diktatúra építésével az Orbán-kormányt, hogy közben pontosan tudta: a vádakból egy szó sem igaz.

Varga Judit: felháborító, hogy az Európai Bizottság enged a befolyásolásnak

Igazságügyi Minisztérium, 2020. október 13. 17:23

Magyarország felháborítónak tartja, hogy az Európai Bizottság enged a politikai, közvetlen és nem átlátható befolyásolásnak, az pedig szomorú, hogy a magyar ellenzék, valamint a Nyílt Társadalom Alapítvány által támogatott szervezetek véleményét tekintik elfogulatlannak és pártatlannak - jelentette ki az igazságügyi miniszter Luxembourgban kedden.

Varga Judit tudni szeretné, miért félnek a jogállamiság és demokrácia nyugat-európai "bajnokai" a nyilvánosságtól

Igazságügyi Minisztérium, 2020. október 13. 17:01

Vajon miért félnek a jogállamiság és demokrácia nyugat-európai "bajnokai" a nyilvánosságtól? - tette fel a kérdést kedden hivatalos Facebook-oldalán az igazságügyi miniszter.

Varga Judit: Donáth Anna mondatai a korábbi részleteknél is súlyosabb ellenzéki hazugságról rántják le a leplet

Igazságügyi Minisztérium, 2020. október 12. 13:23

Donáth Anna momentumos európai parlamenti (EP-) képviselő újabb kiszivárgott mondatai talán még a korábbi részleteknél is súlyosabb ellenzéki hazugságokról rántják le a leplet - írta az igazságügyi miniszter hivatalos Facebook-oldalán hétfőn.

Távozásra szólította fel a közéletből Donáth Annát az igazságügyi miniszter

Igazságügyi Minisztérium, 2020. október 12. 12:36

Távozásra szólította fel a közéletből Donáth Annát az igazságügyi miniszter a Hír TV szombati adásában, mert a momentumos EP-képviselő, "ország-világ előtt letagadta, hogy rendszeresen informális egyeztetéseket folytat Vera Jourova bizottsági alelnökkel a magyar jogállamiság" ügyében.

Varga Judit: a bizottság figyelmen kívül hagyta a Magyarország által küldött részletes összefoglalókat

Igazságügyi Minisztérium, 2020. október 12. 12:24

Az Európai Bizottság figyelmen kívül hagyta a Magyarország által küldött részletes összefoglalókat, adatokat, összehasonlító elemzéseket a jogállamiság helyzetéről készült jelentésében - írta az igazságügyi miniszter a Facebookon szombaton.

Együttműködik a tiszta versenyért az Igazságügyi Minisztérium és a Gazdasági Versenyhivatal

Igazságügyi Minisztérium, 2020. október 12. 12:19

Együttműködési megállapodást írt alá az Igazságügyi Minisztérium (IM) és a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), a kooperáció elősegíti a két szervezet szakmai munkáját a tisztességes verseny megteremtése érdekében valamennyi gazdasági szektorra kiterjedően - közölte a versenyhatóság csütörtökön az MTI-vel.

Varga Judit: az Európai Bizottság jogállamisági jelentése sok szempontból téves

Igazságügyi Minisztérium, 2020. október 12. 12:06

Az Európai Bizottság múlt héten közzétett első jogállamisági jelentése sok szempontból téves, nem szolgálhat a jogállamisággal kapcsolatos további viták alapjául - foglalt állást Varga Judit igazságügyi miniszter az EUObserver című brüsszeli hírportálon csütörtökön megjelent írásában.

Varga Judit: elfogadhatatlan a kettős mérce

Igazságügyi Minisztérium, 2020. október 6. 15:04

Elfogadhatatlannak tartjuk a kettős mércét, a jogszabályokat minden egyetemnek egyformán be kell tartania Magyarországon. Nem lehet olyan törvényt alkotni, amely a Soros-egyetemet előnyösebb helyzetbe hozza a magyar egyetemeknél - mondta el az MTI-nek Varga Judit igazságügyi miniszter az Európai Unió Bíróságának a magyar felsőoktatási törvénnyel kapcsolatos, kedden nyilvánosságra hozott ítélete után.