Európai uniós ügyekért felelős államtitkárság

Steiner Attila

európai uniós ügyekért felelős államtitkár

Európai uniós ügyekért felelős államtitkárság

Találatok száma: 10

Hírek

Steiner Attila Helmut Teichmann német belügyi államtitkárral vitatta meg az új Menekültügyi és Migrációs Paktum részleteit

Igazságügyi Minisztérium, Európai uniós ügyekért felelős államtitkárság, 2020. október 14. 17:28

Steiner Attila, európai uniós ügyekért felelős államtitkár az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét betöltő Németország képviseletében Helmut Teichmann, belügyi államtitkárral 2020. október 7-én videokonferencia keretében vitatta meg az új Menekültügyi és Migrációs Paktum részleteit, a német elnökség terveit és magyar álláspont elemeit.

Miniszterelnöki elismerést vettek át az Európai Uniós Ügyekért Felelős Államtitkárság kollégái

Igazságügyi Minisztérium, Európai uniós ügyekért felelős államtitkárság, 2020. október 14. 17:19

Az uniós többéves pénzügyi keret tárgyalásainak intenzív szakaszában szakmai hátteret biztosító kollégák munkáját Orbán Viktor miniszterelnök elismeréssel jutalmazta.

Steiner Attila a Magyarországon tevékenykedő külföldi gazdasági és iparkamarák képviselőit fogadta

Igazságügyi Minisztérium, Európai uniós ügyekért felelős államtitkárság, 2020. július 14. 16:15

Steiner Attila, európai uniós ügyekért felelős államtitkár tizennégy Magyarországon tevékenykedő külföldi gazdasági szervezet képviselőjét fogadta.

A német EU-elnökség legfőbb prioritásairól szóló gondolatébresztő panelbeszélgetésen vett részt az európai uniós ügyekért felelős államtitkár

Igazságügyi Minisztérium, Európai uniós ügyekért felelős államtitkárság, 2020. július 7. 15:00

A Németország budapesti nagykövetsége és a Friedrich Ebert Stiftung által 2020. június 30-án szervezett online panelbeszélgetésének meghívott vendége volt Steiner Attila európai uniós ügyekért felelős államtitkár. A rendezvényen részt vett még többek között Andreas Peschke, a német Külügyminisztérium Európa-igazgatója is. A webinárium fő témája a 2020. július 1-jén kezdődött német uniós elnökség volt.

Magyarország elsők között nemzetközi videokonferencia keretében indította el az Európa Jövőjéről szóló konferenciasorozatot

Igazságügyi Minisztérium, Európai uniós ügyekért felelős államtitkárság, 2020. július 7. 14:51

Varga Judit jelenlegi és Trócsányi László volt igazságügyi miniszter részvételével nemzetközi online videokonferenciára került sor az Európai Uniós Ügyekért Felelős Államtitkárságon, elősegítve az Európa jövője konferenciasorozattal kapcsolatos előzetes hazai és európai uniós gondolkodást. Az esemény alkalmat teremtett Magyarország uniós partnereivel folytatott korai eszmecserére is.

Varga Judit igazságügyi miniszter és Kövér László házelnök díjazta a legjobb pályamunkákat

Igazságügyi Minisztérium, Európai uniós ügyekért felelős államtitkárság, 2020. július 7. 14:47

A „Magyarország és a közép-európai térség az Európai Unióban, az Európai Unió a világban” címmel meghirdetett pályázat ünnepélyes díjkiosztóján vett részt a bíráló bizottság tagjaként Steiner Attila európai uniós ügyekért felelős államtitkár.

Steiner Attila, európai uniós ügyekért felelős államtitkár bemutatkozó látogatáson fogadta Efthymios Pantzopoulos görög nagykövetet

Igazságügyi Minisztérium, Európai uniós ügyekért felelős államtitkárság, 2020. május 25. 15:23

Steiner Attila 2020. március 9-én fogadta a hivatalát újonnan megkezdő Efthymios Pantzopoulos görög nagykövetet. Az első találkozó alkalmával olyan aktuális uniós témákat vitattak meg, mint a többéves pénzügyi keret, a migráció, valamint a klímapolitika.

Misszióvezetői értekezlet

Igazságügyi Minisztérium, Európai uniós ügyekért felelős államtitkárság, 2020. május 25. 15:21

Az év első misszióvezetői értekezletén tartott előadást az európai uniós ügyekért felelős államtitkár az európai országokba akkreditált nagyköveteinknek és főkonzuljainknak.

Steiner Attila, európai uniós ügyekért felelős államtitkár a 17 tagállamot tömörítő Kohézió Barátai Csoport megbeszélésén képviselte hazánkat Brüsszelben

Igazságügyi Minisztérium, Európai uniós ügyekért felelős államtitkárság, 2020. május 25. 15:18

2020. február 25-én, az Általános Ügyek Tanácsa ülését követően, olasz szervezésében került sor az EU 2020 utáni többéves pénzügyi keretéről folyó tárgyalások részeként a Kohézió Barátai Csoport – újabb nevén az Ambiciózus Európa Barátai Csoport – megbeszélésre.

Európa a válságokból mindig megerősödve került ki

Igazságügyi Minisztérium, Európai uniós ügyekért felelős államtitkárság, 2020. május 22. 13:38

Európa a válságokból mindig megerősödve került ki - fogalmazott az Igazságügyi Minisztérium európai uniós ügyekért felelős államtitkára az idén online térben rendezett Európa-nap programjai között szombaton közzétett videoüzenetében.