Steiner Attila, európai uniós ügyekért felelős államtitkár tizennégy Magyarországon tevékenykedő külföldi gazdasági szervezet képviselőjét fogadta.

A találkozó során Steiner Attila tájékoztatta a résztvevőket az Európai Unió előtt álló kihívásokról, a magyar kormányzati álláspontokról és az üzleti szférát érintő kérdésekről. A hatékonyabb brüsszeli gazdasági érdekképviselet céljából az államtitkár együttműködést kezdeményezett a kamarákkal, melyet a résztvevők egyöntetűen üdvözöltek.

Az aktuális európai uniós ügyek kapcsán Steiner Attila kiemelte, hogy a soros uniós német elnökség munkatervének fő célja Európa talpra állítása lesz. „Komoly kihívás áll az elnökség előtt, hiszen helyre kell állítaniuk a belső piac hatékony működését.” – tette hozzá az államtitkár. Az államtitkár hangsúlyozta „a szolidaritás jegyében fontos, hogy biztosítva legyenek azon rendkívüli források, melyek biztosítják a kilábalást a koronavírust követő gazdasági válságból. Azonban ennek a csomagnak egyszeri segítségnek kell lennie és igazságosan kell elosztani az összeget.” – tette hozzá megerősítve a Magyar Kormány álláspontját.

(IM)