Az Igazságügyi Minisztérium a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalával együttműködésben több mint 150 társadalmi és érdekképviseleti szervezet közvetlen megkeresésével, 2020. májusában nyilvános konzultációt kezdeményezett az Európai Unió szerzői jogi reformcsomagjának hazai jogba való átültetéséről. A módosítások a szerzői jogról szóló LXXVI. törvény, valamint a szerzői jogok és a szerzői joghoz kapcsolódó jogok közös kezeléséről szóló 2016. évi XCIII. törvény rendelkezéseit érintik.

A javaslatokat 2019 novemberében és decemberében az Igazságügyi Minisztériumban hat tematikus munkacsoporti ülésen vitatták meg, ahol az érdekelteknek lehetőségük nyílt az első javaslatcsomaggal kapcsolatos észrevételeik, javaslatait becsatornázására. A most nyilvános konzultációra bocsátott tervezet az egyeztetések eredményeit is tartalmazza.

Amennyiben Ön is szeretne véleményt nyilvánítani a javaslatcsomagról, úgy észrevételeit 2020. június 8-ig küldje el a [[[AKHFZKZdtGmsHyaWsl2ZmZHNtc2F0Y2FiQGltLmdvdi5odQ==]]] és a [[[HnbZQlJivCWFN7mTNkOj3c3plcnpvaWpvZ2lyZWZvcm1AaGlwby5nb3YuaHU=]]] email címekre.

A szövegjavaslatok szakmai előkészítő munka eredményét képezik, azokat a Kormány nem tárgyalta meg, ezért nem tekinthetőek a Kormány álláspontjának.

(IM)