Igazságügyi Minisztérium

dr. Varga Judit

igazságügyi miniszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Magyar álláspont a Bizottság 2020. évi jogállamisági jelentéséről és a költségvetési kondicionalitásról

Igazságügyi Minisztérium, Nemzetközi és Európai Uniós Igazságügyi Együttműködésért Felelős Államtitkárság, 2020. október 16. 11:48

A Magyar Kormány elkészítette a Bizottság 2020. évi jogállamisági jelentéséről és a költségvetési kondicionalitásról szóló pozíciós dokumentumait.

Európai Unió igazságügyi miniszterei informális videokonferenciája

Igazságügyi Minisztérium, Nemzetközi és Európai Uniós Igazságügyi Együttműködésért Felelős Államtitkárság, 2020. október 16. 11:42

A mai napon az Európai Unió igazságügyi miniszterei informális videokonferencia keretében tanácskoztak, amelyen Bóka János, európai uniós és nemzetközi igazságügyi együttműködésért felelős államtitkár képviselte Magyarországot.

Egy szó sem volt igaz az ellenzéki diktatúrázásból

Igazságügyi Minisztérium, 2020. október 14. 14:22

Varga Judit igazságügyi miniszter értékelése szerint a momentumos Donáth Anna újabb kiszivárgott mondatai után egyértelmű, hogy az ellenzék a koronavírus-törvény miatt úgy vádolta diktatúra építésével az Orbán-kormányt, hogy közben pontosan tudta: a vádakból egy szó sem igaz.

Az Országgyűlés előtt a polgári perrendtartás módosítása

Igazságügyi Minisztérium, 2020. október 13. 17:35

A Kormány a mai napon nyújtotta be az Országgyűléshez a polgári perrendtartásról szóló 2016. évi CXXX. törvény (Pp.) módosítását tartalmazó törvényjavaslatot, amelyet egy több mint egyéves előkészítő munka előzött meg.

Varga Judit: felháborító, hogy az Európai Bizottság enged a befolyásolásnak

Igazságügyi Minisztérium, 2020. október 13. 17:23

Magyarország felháborítónak tartja, hogy az Európai Bizottság enged a politikai, közvetlen és nem átlátható befolyásolásnak, az pedig szomorú, hogy a magyar ellenzék, valamint a Nyílt Társadalom Alapítvány által támogatott szervezetek véleményét tekintik elfogulatlannak és pártatlannak - jelentette ki az igazságügyi miniszter Luxembourgban kedden.

Varga Judit tudni szeretné, miért félnek a jogállamiság és demokrácia nyugat-európai "bajnokai" a nyilvánosságtól

Igazságügyi Minisztérium, 2020. október 13. 17:01

Vajon miért félnek a jogállamiság és demokrácia nyugat-európai "bajnokai" a nyilvánosságtól? - tette fel a kérdést kedden hivatalos Facebook-oldalán az igazságügyi miniszter.

Európai Unió igazságügyi miniszterei informális videokonferenciája

Igazságügyi Minisztérium, Nemzetközi és Európai Uniós Igazságügyi Együttműködésért Felelős Államtitkárság, 2020. október 12. 17:41

A mai napon az Európai Unió igazságügyi miniszterei informális videokonferencia keretében tanácskoztak, amelyen Bóka János, európai uniós és nemzetközi igazságügyi együttműködésért felelős államtitkár képviselte Magyarországot.

Donáth Anna mondatai a korábbi részleteknél is súlyosabb ellenzéki hazugságról rántják le a leplet

Igazságügyi Minisztérium, 2020. október 12. 13:23

Donáth Anna momentumos európai parlamenti (EP-) képviselő újabb kiszivárgott mondatai talán még a korábbi részleteknél is súlyosabb ellenzéki hazugságokról rántják le a leplet - írta az igazságügyi miniszter hivatalos Facebook-oldalán hétfőn.

Távozásra szólította fel a közéletből Donáth Annát az igazságügyi miniszter

Igazságügyi Minisztérium, 2020. október 12. 12:36

Távozásra szólította fel a közéletből Donáth Annát az igazságügyi miniszter a Hír TV szombati adásában, mert a momentumos EP-képviselő, "ország-világ előtt letagadta, hogy rendszeresen informális egyeztetéseket folytat Vera Jourova bizottsági alelnökkel a magyar jogállamiság" ügyében.

A bizottság figyelmen kívül hagyta a Magyarország által küldött részletes összefoglalókat

Igazságügyi Minisztérium, 2020. október 12. 12:24

Az Európai Bizottság figyelmen kívül hagyta a Magyarország által küldött részletes összefoglalókat, adatokat, összehasonlító elemzéseket a jogállamiság helyzetéről készült jelentésében - írta az igazságügyi miniszter a Facebookon szombaton.