Parlamenti Államtitkárság

Völner Pál

miniszterhelyettesi feladatokat ellátó államtitkár

Vezető hírek

"Soros támogatja" az Európai Bizottság jogállamisági jelentéséhez háttéranyagot nyújtó szervezeteket

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2020. október 2. 16:15

Az Európai Bizottság jogállamisági jelentéséhez háttéranyagot nyújtó szervezeteket Soros György alapítványa támogatja - mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára pénteken újságíróknak.

A büntetés-végrehajtási intézetek felkészültek a járványra

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2020. május 7. 14:09

A büntetés-végrehajtási intézetek felkészültek a járványhelyzetre, valamennyi intézményt fertőtlenítették - mondta az Igazságügyi Minisztérium (IM) parlamenti államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A kormány azonnali hatállyal felfüggeszti a börtönkártérítések kifizetését

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2020. január 18. 14:32

Elfogadhatatlan, hogy akár súlyos, erőszakos bűnözők és az őket segítő dörzsölt ügyvédek milliókat tegyenek zsebre úgy, hogy visszaélnek a joggal.

Háromezer bíró és kétezer ügyész bére emelkedett januártól

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2020. január 3. 13:25

Háromezer bíró és kétezer ügyész bére emelkedett januártól, a bírák átlagosan 32, míg az ügyészek 21 százalékos illetményemelésben részesültek - mondta pénteki sajtótájékoztatóján az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára.

A jogászképzés új felvételi szabályai a jogi versenyképesség erősítését szolgálják

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. december 19. 22:22

A jogászképzés új felvételi szabályai a jogi versenyképesség erősítését szolgálják, növelik a vidék megtartó erejét - mondta az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján, azzal összefüggésben, hogy csütörtökön megkezdődött a 2020-as felsőoktatási eljárás.

Kihirdették az Alkotmánybírósági Szimulációs Verseny eredményét

Igazságügyi Minisztérium, 2019. november 7. 10:12

Az Alkotmánybíróság és az Igazságügyi Minisztérium közötti együttműködés keretében került megszervezésre az országos Alkotmánybírósági Szimulációs Verseny, mely az Alkotmánybíróság teljes ülési tárgyalótermében zajlott a nyolc magyarországi jogi kar egy-egy csapatának részvételével.

A távozóban lévő Európai Bizottság még mindig ragaszkodik a migránsok magyarországi betelepítéséhez

Igazságügyi Minisztérium, 2019. október 31. 15:46

A távozóban lévő Európai Bizottság még mindig ragaszkodik a migránsok Magyarországra történő betelepítéséhez, a magyar kormány álláspontja változatlan az ügyben: sem az egyszeri, sem az állandó kötelező kvótából nem kér Magyarország - mondta az igazságügyi tárca államtitkára csütörtökön az MTI-nek.

A brazil Képviselőház Brazil - Magyar Baráti Csoportja elnökének és delegációjának hivatalos magyarországi látogatása

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. október 17. 12:43

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára október 16-án hivatalos látogatás keretében fogadta Efraim de Araújo Morais Filho, a brazil Képviselőház Brazil - Magyar Baráti Csoportja elnökét és delegációjának tagjait.

Magyarország továbbra sem fogadja el a migránskvótát, a magyar emberek erről már döntöttek

Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. május 15. 22:58

Felháborító, hogy Brüsszel még mindig ránk akarja kényszeríteni a betelepítési kvótát. Magyarország továbbra sem fogadja el a kívülről kényszerített menekültkvótát, és erre az álláspontra kötelezi a kormányt a magyar emberek döntése is - mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerdán az MTI-nek.