Igazságügyi Minisztérium

dr. Varga Judit

igazságügyi miniszter

Videók

Elindult a Nemzetek Európája Karrierprogram

Elindult a Nemzetek Európája Karrierprogram2020. szeptember 3.

Az Igazságügyminisztérium és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem közös képzést indított magyar uniós szakemberek kinevelésére, akik egyszerre értik a nemzeti érdeket és az európai értékeket is.
Célunk, hogy megszüntessük a börtönökben uralkodó túlzsúfoltságot

Célunk, hogy megszüntessük a börtönökben uralkodó túlzsúfoltságot2020. július 13.

Célunk, hogy megszüntessük a börtönökben uralkodó túlzsúfoltságot, és közel háromezer új hely megteremtésével felszámoljuk a börtönbizniszt – mondta Varga Judit igazságügyi miniszter.
Nemzetbiztonsági okokból szükséges a Stop Soros törvénycsomag

Nemzetbiztonsági okokból szükséges a Stop Soros törvénycsomag2018. március 23.

A migrációt elősegítő Soros-szervezetek tevékenységét szigorúan kell szabályozni, engedélyhez kötni és nemzetbiztonságilag ellenőrizni - mondta Völner Pál sajtótájékoztatón
Terrorizmus esetén is vannak a hatóságok munkáját bíráló szervezetek

Terrorizmus esetén is vannak a hatóságok munkáját bíráló szervezetek2018. január 8.

Völner Pál szerint az Ahmed H.-ügy tanulságaként levonható, hogy terrorizmus és tiltott határátlépés esetén is vannak olyan szervezetek, amelyek a magyar hatóságok és bíróságok munkáját bírálják.
Az Európai Bizottság kettős mércét alkalmazva perli Magyarországot

Az Európai Bizottság kettős mércét alkalmazva perli Magyarországot2018. január 4.

Az Európai Bizottság kettős mércét alkalmaz, amikor csak három tagállamnál kifogásolja az uniós menekültkvótákról szóló döntés elutasítását, miközben azt több ország sem hajtotta végre érdemben – hangoztatta az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára 2018. január 4-én Budapesten, sajtótájékoztatón.
A kormány válaszolt a civiltörvénnyel kapcsolatban az Európai Bizottságnak

A kormány válaszolt a civiltörvénnyel kapcsolatban az Európai Bizottságnak2017. december 5.

Alaptalannak tartja a kormány a külföldről támogatott civilszervezetek ügyében folyó kötelezettségszegési eljárást, és ezt kedden közölte az Európai Bizottsággal a szervezetnek küldött válaszban - jelentette be Völner Pál sajtótájékoztatón.
Brüsszel a "Soros-terv" szerint halad

Brüsszel a "Soros-terv" szerint halad2017. szeptember 26.

Völner Pál elmondása szerint a milliárdos víziója szerinti kötelező betelepítési kvótáról szóló vita lassan "okafogyottá válik", mert szeptember 26-án lejár az azt előíró határozat hatálya.
Soros 2015-ben vázolta fel tervét

Soros 2015-ben vázolta fel tervét2017. szeptember 23.

Soros György milliárdos spekuláns 2015 júliusában a Financial Timesban vázolta fel elképzeléseit, amelyek szerint az uniónak évente egymillió bevándorlót kell befogadnia és egy állandó, kötelező mechanizmus révén kell szétosztania a tagállamok között - mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón.
A kormány értéket tulajdonít a köz szolgálatának

A kormány értéket tulajdonít a köz szolgálatának2017. szeptember 6.

A kormány nagy figyelmet fordít a felsőoktatásra, annak kiemelt erkölcsi és anyagi megbecsülésére, és mindent megtesz azért, hogy a NKE-n jó körülmények között magas színvonalú oktatás folyhasson - mondta Trócsányi László a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanévnyitó ünnepségén.
A kormány nem enged a kvótaügyben

A kormány nem enged a kvótaügyben2017. augusztus 23.

A kormány nem enged kvótaügyben, és ezt egyértelművé tette az Európai Bizottsághoz eljuttatott válaszában is – jelentette ki Kecsmár Krisztián, az Igazságügyi Minisztérium (IM) európai uniós és nemzetközi igazságügyi együttműködésért felelős államtitkára 2017. augusztus 23-i budapesti sajtótájékoztatóján.
Magyarország megküldte a válaszleveleket az Európai Bizottságnak

Magyarország megküldte a válaszleveleket az Európai Bizottságnak2017. augusztus 14.

Magyarország hétfőn megküldte válaszleveleit az Európai Bizottságnak a civiltörvény és a felsőoktatási törvény miatt indított kötelezettségszegési eljárásokban, és ezekben bemutatta, hogy a kifogásolt korlátozások szükségesek és arányosak – mondta az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára.
Az Európai Bíróság is a Soros-terv végrehajtásán dolgozik

Az Európai Bíróság is a Soros-terv végrehajtásán dolgozik2017. július 26.

Minden uniós intézmény, így az Európai Bíróság is a Soros-terv végrehajtásán dolgozik - mondta Völner Pál arra reagálva, hogy az EB főtanácsnoka a magyar és a szlovák kereset elutasítását javasolta állásfoglalásában a menedékkérők tagállamok közötti elosztását célzó uniós mechanizmus ellen indított perben.
Koncepciós eljárást folytat az Európai Bizottság

Koncepciós eljárást folytat az Európai Bizottság2017. július 13.

Egyfajta koncepciós eljárást folytat az Európai Bizottság a kvótaügyben, hiszen nem minden a vonatkozó határozatot be nem tartó tagállam ellen indított kötelezettségszegési eljárást - mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára.
Az áldozatsegítő központ küldetése a személyre szabott segítség

Az áldozatsegítő központ küldetése a személyre szabott segítség2017. június 21.

Az áldozatsegítő központ küldetése a minél inkább személyre szabott segítség nyújtása az áldozatnak - mondta Trócsányi László az ország első, a főváros VII. kerületében, a Wesselényi utcában megnyílt áldozatsegítő központjának ünnepi megnyitóján.
Az IM teljesítette jogalkotási feladatait

Az IM teljesítette jogalkotási feladatait2017. június 14.

Az Igazságügyi Minisztérium (IM) teljesítette jogalkotási feladatait; megszülettek a nagy eljárási kódexek, és elfogadták az ügyvédségről szóló törvényt - jelentette ki Trócsányi László igazságügyi miniszter sajtótájékoztatón.
Magyarország fellebbez a bangladesi bevándorlók ügyében hozott döntés ellen

Magyarország fellebbez a bangladesi bevándorlók ügyében hozott döntés ellen2017. április 25.

Magyarország a Nagykamarához fordul az Emberi Jogok Európai Bírósága által az Ilias és Ahmed bangladesi bevándorlók kontra Magyarország ügyben hozott döntés miatt - mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára az Országgyűlés igazságügyi bizottságának ülése után tartott sajtótájékoztatón kedden Budapesten.