Innovációs és Technológiai Minisztérium

Dr. Palkovics László

innovációs és technológiai miniszter

Találatok száma:

Hírek

A Műegyetemen fejlesztett lélegeztetőgép prototípusának gyártását tekintette meg három miniszter

Kormányzat, 2020. május 28. 18:07

Megtekintette a Budapest Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME) fejlesztett lélegeztetőgép prototípusának gyártási üzemcsarnokát Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter, Pintér Sándor belügyminiszter és Palkovics László innovációs és technológiai miniszter csütörtökön Budapesten.

A Denso 3800 dolgozójának munkahelyét védte meg a Gazdaságvédelmi akcióterv

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2020. május 22. 12:37

A Denso Gyártó Magyarország Kft. 3800 dolgozójának munkahelyét védte meg a Gazdaságvédelmi akcióterv keretében a kormány által nyújtott 310,75 millió forintos vissza nem térítendő támogatás - mondta az innovációs és technológiai miniszter pénteken, Székesfehérváron.

Őszre akcióterv, még idén nemzeti stratégia készül

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2019. június 21. 13:02

A Mesterséges Intelligencia (MI) Koalíció az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával akciótervet készít, amely a nemzeti MI stratégia alapját képezheti. Az intézkedéscsomag az adatipar, a technológia- és gazdaságfejlesztés, a technológia használat területeire fókuszálva határozza meg a legfontosabb teendőket – jelentette be Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az MI Koalíció plenáris ülésén 2019. június 21-én, Budapesten.

Az államnak szerepet kell vállalnia az 5G hálózatok kiépítésében

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2019. június 18. 14:46

Az államnak szerepet kell vállalnia az 5G hálózatok infrastruktúrájának kiépítésében - mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az 5G Koalíció (5GK) plenáris ülésén és konferenciáján kedden Budapesten.

Lerakták a 100 megawattos naperőmű alapkövét Kaposváron

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2019. június 18. 8:16

Lerakták a China National Machinery Import&Export (CMC) kínai nagyvállalat 100 megawatt teljesítményű naperőművének alapkövét hétfőn Kaposváron, a 32 milliárd forintos beruházás várhatóan ez év decemberére készül el.

A kormány 35 milliárddal támogatja a debreceni oktatásfejlesztést

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2019. június 16. 11:59

A kormány 35 milliárd forinttal támogatja a debreceni járműipari beruházásokkal összefüggő oktatásfejlesztést, az erről szóló előterjesztés a jövő héten kerül kormány elé - jelentette be az innovációs és technológiai miniszter pénteken a városházán sajtótájékoztatón.

A munkavállalók kétharmadát a kis- és középvállalatok alkalmazzák

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2019. június 16. 11:57

A munkavállalók kétharmadát a kis- és középvállalatok (kkv) alkalmazzák, ezért a kormány feladata, hogy olyan gazdasági környezetet teremtsen, amely erőteljesebben támogatja a magyar tulajdonú vállalkozásokat - közölte az innovációs és technológiai miniszter szombaton Lentiben, a 25 éves Németh-Fa Kft. bemutatótermének avatóünnepségén.

Senki nem kételkedhet abban, hogy Magyarország tud és akar buszokat gyártani

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2019. június 7. 15:01

Ha ma az országban hét nap alatt hat buszt tud gyártani egy cég, az azt mutatja hogy a magyar buszgyártás reneszánszát éli - mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter Mosonmagyaróváron a Kravtex-Kühne buszgyár kétezredik Credobusának átadásán.

Jövőre 32 milliárd forinttal több jut innovációra és kutatásfejlesztésre

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2019. június 3. 16:15

A 2019. évi Tématerületi Kiválósági Program keretében 26 egyetem és állami kutatóintézet 55 tématerülete mintegy 14,6 milliárd forint értékben kap támogatást. Ebből a Semmelweis Egyetem 1,75 milliárd forintot nyert el - mondta az innovációs és technológiai miniszter hétfőn Budapesten.

Bővül és megújul az építőipari kkv-k támogatása

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2019. május 29. 8:50

Az év második felében 3 milliárd forinttal bővítik az építőipari kis- és közepes vállalkozások (kkv-k) technológiai újítását támogató, idén megnyitott 6 milliárd forintos keretet, és újdonság lesz, hogy nemcsak eszközbeszerzésre lehet támogatást kérni, hanem szoftvervásárlásra is - mondta az innovációs és technológiai miniszter kedden Budapesten sajtótájékoztatón.