Perényi Zsigmond, az Innovációs és Technológiai Minisztérium európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára és Horváth Zita felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár a „Creative Region – Határtalan fejlődés” program előrehaladásáról és a fejlesztéspolitikában rejlő lehetőségekről egyeztetett a négy érintett megye közgyűlési elnökeivel 2020. június 11-én.

Az államtitkár kiemelte, a "Határtalan fejlődés" program célja az északkelet-magyarországi területek infrastrukturális, gazdasági és kulturális fejlesztése, népességmegtartó erejének növelése, versenyképességének erősítése a határon túli területek bevonásával.

Perényi Zsigmond hangsúlyozta, a Borsod-Abaúj Zemplén, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéket érintő fejlesztési program kidolgozásakor arra törekednek, hogy lehetőséget teremtsenek Északkelet-Magyarország és a határon túli területek közös, gazdasági és kulturális fejlesztésére.

A „Creative Region – Határtalan fejlődés” program csúcsszervezete az Északkelet-Magyarország Nemzeti, Gazdasági és Kulturális Övezetének Koordinációs Fóruma, amelynek vezetője Palkovics László kormánybiztos, innovációs és technológiai miniszter. A program cselekvési és ütemtervében vállalt feladatok ellátására operatív tematikus munkacsoportok jöttek létre.

(ITM Kommunikáció)