Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) dolgozói ebben az évben mintegy 1300 gyermekotthonban nevelkedő gyerek számára gyűjtöttek karácsonyi ajándékot.

A Sztehlo Gábor Gyermekotthon és Fogyatékosokat Befogadó Otthonban nevelkedő gyermekeknek gyűjtött ajándékokat az ITM nevében Perényi Zsigmond, a minisztérium európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára adta át csütörtökön.

Perényi Zsigmond elmondta, hogy a minisztérium dolgozói 8 budapesti és 6 zalai otthonban élő csaknem 1300 gyerek számára vásároltak személyre szóló ajándékot kívánságaik alapján. Közlése szerint a csomagok még a héten eljutnak az intézményekhez, eddig összesen ezer ajándékot szállítottak ki.

A Sztehlo Gábor Gyermekotthon és Fogyatékosokat Befogadó Otthon gyermekeinek is kívánságlista alapján készítettek ajándékcsomagokat a minisztérium dolgozói. Az ajándékok között van baba, focilabda, mesekönyv, ruha, sportmez, edzőcipő. Emellett közösen használható játékokat, labdákat, társasjátékokat is kapnak a gyerekek.

Utasiné Varga Zita intézményigazgató az MTI-nel elmondta: az otthonban 23, 3 és 18 év közötti gyermek, valamint 18 év feletti utógondozói ellátásban részesülő fiatal nevelkedik. A gyermekek többsége az intézmény falai között tölti az ünnepeket, csak néhányuk karácsonyozik családi körben. Azok a gyerekek, akik a körülmények miatt nem tudnak otthon ünnepelni, az intézményben láthatják vendégül családtagjukat karácsonykor.

A karácsonyi adománygyűjtést idén is az Emberi Erőforrások Minisztériuma kezdeményezésére a Miniszterelnökséggel közösen szervezték meg a minisztériumok és háttérintézményeik részvételével. A jótékonysági akció keretében mintegy 7 ezer gyermekotthonban élő gyerek írta meg levélben karácsonyi kívánságait, az egyes minisztériumok dolgozói pedig saját anyagi forrásaikból teljesítették a kéréseket.

(MTI)