Az Innovációs és Technológiai Minisztérium „Fiatalokkal a fenntarthatóságért” című kreatív poszterpályázatára az eredeti, szeptember 30-i határidő helyett 2020. október 30-ig várják a pályaműveket - jelentette be Boros Anita, a tárca államtitkára.

A pályázat kiemelt célja, hogy korunk társadalmának ifjú tagjai olyan fontos kérdésekben nyilvánulhassanak meg, mint a környezetvédelem vagy a fenntarthatóság.

Az államtitkár hozzátette: napjainkban a fiatalok azok, akik hosszú távon sokat tehetnek azért, hogy a Föld mindannyiunk élhető otthona maradjon még sokáig. A fenntarthatóság egy olyan globális cél, amely országokra, környezetükért cselekvő emberekre lebontva kap egyéni jelleget. A meghirdetett kreatív poszterpályázat lehetőséget ad a fiatalok számára, hogy a fenntarthatóság témáján keresztül kifejezhessék egyedi látásmódjukat, kreativitásukat, innovatív, inspiráló ötleteiket.

A pályázatra középiskolás és egyetemista fiatalok jelentkezését várják, a pályaműveket 2020. október 30-ig lehet beadni. A beérkezett pályázatokat szakmai bizottság értékeli majd, az első három helyezett pénzjutalomban részesül.

A módosított pályázati kiírás IDE kattintva érhető el.

(ITM Kommunikáció)