Innovációs és Technológiai Minisztérium

Bodó Sándor

foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár

Foglalkoztatáspolitikáért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Vállalkozások munkaerő támogatása program: mától igényelhető az álláskeresőnként akár félmillió forintos segítség

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Foglalkoztatáspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2020. október 15. 11:07

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium összesen több mint 12 milliárd forint forrásigénnyel indított programot az alacsony iskolai végzettségű és a fiatal álláskeresők iránti munkaerő-piaci kereslet élénkítése érdekében. A Vállalkozások munkaerő támogatása program mintegy 25 ezer álláskeresőt juttathat munkalehetőséghez. A támogatást gyorsan és egyszerűen, elektronikus úton, egyetlen oldalnyi kérelem kitöltésével vehetik igénybe a munkaadók.

Új program támogatja a fiatalok és az alacsonyabb végzettségűek elhelyezkedését

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Foglalkoztatáspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2020. október 14. 15:46

„Az Innovációs és Technológiai Minisztérium összesen több mint 12 milliárd forint forrásigénnyel indít támogatási programot az alacsony iskolai végzettségű és a fiatal álláskeresők iránti munkaerő-piaci kereslet élénkítése érdekében. A kormány változatlanul azon dolgozik, hogy minél többen tudjanak munkába állni, hiszen ez elengedhetetlen Magyarország működéséhez. A Vállalkozások munkaerő támogatása program mintegy 25 ezer kevésbé képzett álláskeresőt juttathat munkalehetőséghez október közepétől” – mondta Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikai államtitkár.

Tizenkettedszer rendezik meg az Európai hulladékcsökkentési hetet

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Építésgazdaságért, Infrastrukturális Környezetért és Fenntarthatóságért Felelős Államtitkárság, 2020. október 13. 15:03

Tizenkettedik alkalommal rendezi meg az idén az Európai Bizottság szakmai szervezete az Európai hulladékcsökkentési hetet november 21-29. között - jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára kedden Budapesten.

Már több mint 50 ezren kérték az ingyenes munkajogi tanácsadást

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Foglalkoztatáspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2020. október 12. 10:26

„Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által finanszírozott, országszerte 138 JOGpontban elérhető munkaügyi tanácsadás hasznosan támogatja a jogszerű foglalkoztatást Magyarországon. Az ingyenes lehetőséggel a tavaly májusi indulás óta már több mint 50 ezren éltek” – mondta Bodó Sándor. Az ITM foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára közölte, a program révén egy országos egyeztetési, békéltetési, közvetítői, tanácsadási és döntőbírói szolgáltatási hálózat is létrejön, amely a kollektív szintű munkaügyi jogviták megelőzésében és rendezésében segít.

Vissza a pályára: Online állásbörze segíthet munkát találni

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Foglalkoztatáspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2020. október 7. 10:01

A kormány munkaalapú gazdaságot és társadalmat épít, a vírusválság is megerősítette abban a céljában, hogy minél több embernek legyen munkája Magyarországon – mondta Bodó Sándor a Vissza a pályára elnevezésű, 2020. október 8-án zajló online álláskereső börze apropóján. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára szerint a foglalkoztatottak számának növelésében egyre több szerep jut a munkaadókat az álláskeresőkkel közvetlenül összekapcsoló, korszerű megoldásoknak, online felületeknek.

A társadalmi vállalkozásokat támogató programok is bővítik a foglalkoztatást

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Foglalkoztatáspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2020. szeptember 30. 16:19

„Európai viszonylatban is figyelemre méltó a társadalmi céllal rendelkező szervezetek munkaerőpiaci szerepvállalása Magyarországon. A szociális gazdaság foglalkoztatási lehetőségeinek megerősítése nyomán az elmúlt években nőtt a szektorban foglalkoztatottak aránya – mondta Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára társadalmi vállalkozások számára egy nemzetközi projekt keretében kiírt versenyen 2020. szeptember 30-án, az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. budapesti elektromobilitási látogatóközpontjában.

Már több embernek van munkája, mint év elején

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Foglalkoztatáspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2020. szeptember 18. 9:38

A gazdaságvédelmi intézkedések együttes hatásának köszönhetően a júniusi mélypontot követően 2020 szeptemberére 53 ezer fővel csökkent a regisztrált álláskeresők száma Magyarországon. A foglalkoztatottak száma augusztusban ismét 4,5 millió főre emelkedett, így a munkába állók száma már meghaladta a 2020 eleji értéket.

Idén is keresik a felelősségteljes munkáltatókat

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Foglalkoztatáspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2020. szeptember 18. 10:20

Az ötödik alkalommal meghirdetett "Az Év Felelős Foglalkoztatója" pályázaton azokat a munkáltatókat ismerik el, akik munkavállalóikat vállalatuk legfontosabb értékeként kezelik, erőfeszítéseket tesznek megtartásuk, fejlesztésük és jóllétük érdekében. Az idei kiírásra szeptember végéig lehet jelentkezni.

Fenntartották Magyarország működőképességét a bértámogatások

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Foglalkoztatáspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2020. szeptember 17. 9:08

A kormány a koronavírus-válság hatásainak enyhítését célzó Gazdaságvédelmi Akciótervben meghirdetett bértámogatásokkal összesen már 280 ezer munkavállalón segített. A 2020. augusztus 31-én lezárult pályázatok feldolgozása és elbírálásuk a befejező szakaszához érkezett az augusztus legvégén beadott pályázatok esetén is – mondta Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.