Mindenki tehetséges valamiben - hangoztatta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára szerdán a Pest megyei Örkényben.

György László a Huszka Hermina Általános Iskola teqballasztal-átadási ünnepségén elmondta, a kormányzat azért hozta létre a Tanítsunk Magyarországért programot, hogy egyetemista mentorok segítségével segítse kibontakozni a munka- és továbbtanulási lehetőségektől távoli kistelepüléseken élő tehetségeket.

Kifejtette, a program azért jött létre 2018-ban az ITM, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) és a Klebelsberg Központ együttműködésében, hogy az általános iskolások jobban megismerhessék a körülöttük lévő világot, könnyebben eligazodjanak a továbbtanulás lehetőségeiben és később a munka világában.

A tehetséggondozást segíti, ha a gyerekek a képességeiket fejlesztik a teqballasztal mellett, a korrepetálások során, vagy a Tanítsunk Magyarországért Kártya révén, amellyel ingyen utazhatnak országszerte mentoraikkal - mondta az államtitkár.

Lisztes Krisztián 49-szeres volt válogatott labdarúgó az eseményen a csapatjáték fontosságát hangsúlyozta.

Úgy fogalmazott, csapatban tanult meg tisztességesen veszíteni, de amikor jöttek a sikerek, akkor is szükség volt olyan csapattársakra, akik nem engedték, hogy túlzottan "elszálljanak maguktól".

"A csapatjáték arra tanított meg", hogy a nehéz pillanatokban is mindig van valaki, aki tud segíteni - tette hozzá a sportember.

(MTI)