Innovációs és Technológiai Minisztérium

Dr. Palkovics László

innovációs és technológiai miniszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Megkezdődött a 2021. évi keresztféléves felvételi eljárás

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2020. október 15. 14:28

„Mától lehet jelentkezni keresztféléves felsőoktatási képzésekre. Összesen 32 intézmény 505 állami ösztöndíjas mesterképzése és 246 önköltséges alap- és osztatlan képzése, valamint felsőoktatási szakképzése közül választhatnak az érdeklődők” – jelentette be Schanda Tamás. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti és stratégiai államtitkára hozzátette: azért is érdemes megfontolniuk a fiataloknak azt, hogy folytassák a tanulmányaikat, mert a megújuló felsőoktatási rendszerben még versenyképesebb tudásra tehetnek szert.

Magyarország a járvány első hullámában jelentkező akadályokat "jól vette"

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2020. október 15. 14:26

A foglalkoztatás bővülése és az építőipar erősödése is jelzi, hogy a koronavírus-járvány első hullámában jelentkező akadályokat Magyarország "jól vette" - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára az IDEA nemzetközi építőmérnök online konferencián csütörtökön Budapesten.

A kiskereskedelem kétszeres munkahelyteremtő erővel bír

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2020. október 15. 14:22

A kiskereskedelem egy speciális ágazata a nemzetgazdaságnak, mivel kétszeres munkahelyteremtő erővel bír: amellett, hogy alkalmazottakat foglalkoztat, közvetett módon, a polcain megjelenő termékek előállításában résztvevő ipari szektorban is hozzájárul, hogy minél többen dolgozhassanak - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) kereskedelempolitikáért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára csütörtökön az XXXLutz Lakberendezési Kft. budaörsi áruházának ünnepélyes megnyitóján.

Tíz cég nyert minősített partner címet a Zöld busz programban

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Energia- és Klímapolitikáért Felelős Államtitkárság, 2020. október 15. 14:16

A klíma- és természetvédelmi akcióterv részeként megvalósuló Zöld busz programban tíz piaci szereplő nyert minősített partner címet, és kapott jogosultságot a zöld busz demonstrációs mintaprojektben való részvételre - jelentette be Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.

Társadalmi egyeztetés kezdődött a divat- és designipari vállalkozásokat támogató pályázatról

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Gazdaságstratégiáért és Szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2020. október 15. 12:40

Társadalmi egyeztetés kezdődött a divat- és designipari vállalkozásokat támogató, 10 milliárd forint keretösszegű pályázatról, az előminősítésre a jelentkezők november 16-tól regisztrálhatnak - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Októberben induló pályázat támogatja a magyar-török kutatás-fejlesztést

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2020. október 15. 9:00

„A közeljövőben megjelenő felhívás kétoldalú innovatív projektek elindítását ösztönzi, kiemelt témája lesz egyebek mellett a mesterséges intelligencia és a robotika is. A magyar részről 200 millió forintos keretösszeg 3-10 elképzelés valóra váltását teszi lehetővé. A pályázó partnerségekben az egyetemi, kutatóintézeti csoportok mellett mindkét oldalról részt kell vennie legalább egy vállalatnak is” – jelentette be Palkovics László innovációs és technológiai miniszter 2020. október 15-én, Budapesten.

Tapasztalatcsere a Vállalati Fehér Könyvről

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Gazdaságstratégiáért és Szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2020. október 14. 19:49

Hazai vállalkozások képviselői osztották meg tapasztalataikat az egészségügyi védekezést támogató Vállalati Fehér Könyv alkalmazhatóságáról és ismertették a munkavállalók egészségét védő eddigi intézkedéseiket a Vállalati Fehér Könyv első tapasztalatai címmel megrendezett kétnyelvű online konferencián 2020. október 14-én.

A Vodafone bővíti budapesti 5G hálózatát; kísérleti 5G labort támogat a Műegyetemen

Innovációs és Technológiai Minisztérium, 2020. október 14. 19:46

A következő hetekben Budapesten és a környékén is elérhető lesz a Vodafone kereskedelmi 5G hálózata mintegy 200 új bázisállomás bekapcsolásával; a szolgáltató saját frekvenciakészletéből 40 Megahertzet (MHz) biztosít a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME) épülő, kísérleti 5G hálózat és laboratórium létrehozásához - jelentették be sajtótájékoztatón szerdán, Budapesten.

Közoktatási intézmények csatlakozását is kérik az Európai hulladékcsökkentési héthez

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Építésgazdaságért, Infrastrukturális Környezetért és Fenntarthatóságért Felelős Államtitkárság, 2020. október 14. 19:39

Közoktatási intézmények csatlakozását is várják az Európai hulladékcsökkentési héthez - jelentették be szerdán Budapesten.

Felújított vasútvonalat adtak át Fertőszentmiklós és az országhatár között

Innovációs és Technológiai Minisztérium, Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2020. október 14. 19:22

Átadták a GYSEV Zrt. kezelésében lévő Fertőszentmiklós és az országhatár közötti felújított vasútvonal tíz kilométert meghaladó szakaszát Fertőszéplak-Fertőd megállóhelyen szerdán.